whaddup nad

🙂

recently, i got my “L”…haha,baru nk bwt dh tue bangka:P

the "L" lesen

kebanyakan orang kata, “L” tue LEMBU, but no..i wnt to put tht as “LEMAH-LEMBUT” bule??

*****

saya ada di malaysia sekarang ya!

here r some of the 1st caption of the loves one tht i captured…

nurul nasrin-comel 1

the last time i saw her,kurus..tinggi(but,xsmpai lg nk challenge her systa 🙂 ) dan GELAP!!hehehe:P

now, she is still kurus,but myb gain 1 or 2 kg..tinggi approaching my height!! whoaaaa,improvement ryte?..nnnn kurang GELAP 🙂

mohd amirul-comel 2

here is another cikedingg..last time..shorty..ade panau kt muke :)..rmbut skema

now,tinggi nmpk ye adekkk..rmbut skema still the same…n still the same sweet little “adek” voice..haha 🙂

the trio bersaudara

ha,tht one the kazen-nina :)..dh besaq..dulu kechik ja..

mohd asyraf-the one yg dh xcomel

yang ini RARE species,ssh to capture sbb xddk same ngn family..

last time,mcm kambeng..

now pun mcm kambeng..

makeover please…!!!!

remove!

HAHA 😀

 

 

Advertisements

of weekend and date :)

kill me

siapa yang tak mahu dengar kata, haruslah kita tembak saje kepala die~:)..kan?

kalau kita geram dengan seseorang,rase macam mahu cekik2 dan bunuh saje die kan? tapi sebab kita masih waras,kita xkan buat sume tu…

sebab kte akn cool,dan bwt relax..mesti bertenang.

yelar..sabar itu separuh dari iman.

*******

piza+ice-cream=heaven

kite makan bile kite lapar.kite melantak walau kite kenyang.Namun begitu,makan mase rase tension paling best,sbb kite akan order macam2,makan mcm beruk,kemudian rse gembira 😀

*******

dig in

makan2 kt lua..pikir2 lepas kenyang,bestnye kalau dpt boyfriend chef hotel 5 bintang!!!berangan seyh:PP..bru leh jadi cm afdlin shauki n vanida imran dlm “SEPI”..ehehehekkk…impian jela Nad:)

have a nice day people.

trouble is a friend,so family first forever 😀

Last but not least,here is my “DATE” :p

misshajarB 🙂

Do we look good together?

ihikhik~~:P

p/s: hajarB,excuse for d size of ur pic,d pixel is so big tht,it can’t be uploaded with my taik internet,so the small size here..ok?

.:selamat hari ibu:.

ini ibu saya yang tersayang

9th May 2011.
SELAMAT HARI IBU,UNTUK SEORANG YANG BERGELAR IBU SEJAK 24 TAHUN,1 SETENGAH BULAN YANG LEPAS 🙂
I LOVE YOU IBU!!!

Ibu,
Terima kasih sebab lahirkan dan jage nadia, dari kecil sampai besar..
Bile nadia tanye ape 1st impression ibu lepas nadia keluar dari perut ibu, ibu kate: “macam anak benggali”:D
Nadia gelak,ibu suke bwt lawak,xnak mengaku anak sendiri comel 😛 (ni sume papa punye pasal,nape ibu pilih org cm benggali kawen ngn ibu?sbb tu la 🙂 )

Mase Nadia dgn Asyraf kecik2..ibu selalu kate “dulu ibu jual kueh,untuk cari duit extra untk besarkan anak2 ibu,ingat tak?”lepas tu ibu ngn papa kayuh basikal,carry nadia kt blkg,asyraf kecik lg mase tu..siap kene ikat kaki die supaye tak msk dlm rim beskal”
lepas tuh,nadia jawab,”tak ingatla ibuuu”..tapi,terima kasih ats keringat ibu sungguh2 besarkan kite due beradik. 🙂

dulu mase tadika,hari penyampaian hadiah, 1st time kot ibu tgk Nadia bwt persembahan..persembahan ape?ye..tarian Melayu..lepas tuh ibu gelakkan Nadia, ibu kate”kenape Nadia menari mcm kayu?”
till now pun “i’m still kayu..gene sape la nii”:P

Sekolah rendah,Nadia plg happy bila:hari amik report kad,cekgu akan susun kerusi untk parents kt luar ikut tempat keberape Nadia dpt dlm kelas..Nadia bangge bile tgk ibu dan papa dpt ddk kt kerusi yg ke-3,ke-4,jarang la lebih dr sepuluh kan?ni sume sbb ibu rajin suruh org ulangkaji dan anta tusyen,terima kasih lg!..
Suke tak bile anak benggali ni dpt naik ats pentas amik hadiah mse majlis anugerah cemerlang?:))HEHE

Zaman dpt msuk SBP,Nadia gembira sgt2 sbb dpt ddk jauh dgn ibu,sbb biase la remaja bajet nk hidup sndiri xnk terkongkong dgn ibu dan papa:P..gembire je,ckp bye2,suh ibu ngn papa blk..tapi ibu tau tak,lepas ibu dan papa blk anta nadia..nadia msk toilet dan nanges mcm org gile??
Nmpk je tough,tp sebenarnye lemmbik..(biase la ank sulung kn kene bajet kuat)..sekolah asrama byk dugaan,dh la jauh,balik pn bile cuti panjang,dah la asyik kene buli ngn senior..tekanan betul.Tapi ibu tau ape yg buat Nadia bertahan?
Sebab IBU..ape2 je,when i’m feeling down,msti muke ibu yg akn muncul,semamgat yg ibu kasi mesti terngiang-ngiang kt kepala..klo ibu xbg semangat i dont think i can make it thru my boarding school day.Thanks ibu:)

Up till my college days..flying overseas,U’r always there..giving me support,help me making decision,make me a better person,and never giving up on me n now here i am!
i’m typing this for you on mother’s day 2011..on my “battle field” here in Russia.

THANK YOU IBU FOR BEING SUCH A GREAT MOM IN THE WHOLE WORLD!

reasons why anak ibu loves u:
-i love ur style,u’r my role model, and i’ll always wnt to be a mom like u!
-i love ur cooking,it’s d best in the whole world
-i love the way u gerak me bgn subuh..wanted to make ur voice as my alarm forever:)
-i love the warmth of your hands
-i love the way u membebel when i call you
-i love the way u ask me to study hard,and never forget to pray n bace Quran
-i love ur body scent when i hug u
-i love it when u’r proud of me
-i love when u;r giving advice to me
-i love when we go out shopping together
and the lists continue…

anak ibu

i love you

strictly prohibited:)

love doesn’t mean saying i love you to someone
love is love without saying anything
love is also sacrifice,it also means keeping quiet for each other sakes
love isn’t merely possessing
love is also giving your own happiness for someone else happiness
love also means YOU and ME

-adapt from would you be my friend?-

multilanguage

meow,do u miss me?

meow rileks ats tikar lidi

Meow Saye

Meow saye kaler kuning belang-belang

Meow saye sombong dan degil bile kenyang.

Meow tak mahu layan saye bile saye panggil kalau die kenyang.

meow tidur jelir lidah sbb kenyang betul

Saye rase nk tendang perut die bile die buat mcm tu…

Meow saye sgt gedik,die akan pijak2 keyboard laptop saye mase sate tgh gune laptop [nk attract attention la tuh..padan muke,xnk layan!]

Meow saye pernah termuntah & tercirrit dalam rumah sbb gaduh dgn kucen lain,tapi saye yg kene lap..YUCKS!!!

Saye akan ketuk kepala Meow kalau die degil,lepas tu die akan terkebil-kebil dan pening. Kadang-kadang die akan tolak2 manje tgn saye yg ketok kepala die,lalu lari sbb merajok.

Meow saye meow pertama saye,sbb saye xpernah bela meow lain sebelum ini,jadi saye sayang meow walau die degil dan gedik.

Meow akan tggu saye balik kalau saye keluar.Lepas tu meow akan ikut kemana saja saye pergi dlm rumah,lepas tu baru saye tahu,sebenarnya die lapar dan mintak makanan dgn mengiow,giow 🙂

meow usha gwa wt aisaimen,saying dont ignore me

Nenek kata,”jangan risau..kucen ade 9 nyawa..dia hidup lama”

walau saya sedih berjauhan dgn meow,saye harap meow tggu saye balik nnti…

dan ya..saye tulis karangan merepek ini sbb saye miss meow saye…MEOWWWW~~

moew blend in with lantai

rompakan pertama

aku kene rompak.

mmg rompakan yg pertama dalam hidup aku..

dan aku harap yg terakhir.

perompak jahat.!!

******

“kadang-kadang kite kene menipu kalau itu boleh buat orang bahagia,daripada cakap benar lalu buat orang sedih”

setuju?

do you agree?

 

 

i’m not mad with all the wrongs that i can explain…

but

i’m mad with the only truth that i couldn’t explain.

 

 

Previous Older Entries