:.balun study week:.

tahu ape aku paling mahu sekarang?

sunquick.perisa buah-buahan campuran,dlm gelas,dengan ais dan straw.

sejuk dan menyegarkan.sedap jek tekak bila minum.

tapi kt cini xde 😦

aku ade jus oren bukan sunquick.xsame la rase die.

mmg la ade ais,dlm gelas dengan straw.

tapi…

bukan sunquick.huh~

next week exam.MICROBIOLOGY.

rutin setiap saat,jam,minit : study microb.

masa kt meja study>masa kt katil,makan,masak,etc.

aku belaja jer micro tuh.

terkebil-kebil bace.especially part 2: immunology.jujur dlm hati,mnde ni?aku xpaham.tp aku sabar dan terus bace.

mcm baca novel org putih.”cikgu english kate,kalau awak xpaham,awak teruskan jer pembacaan,nnti awak akan paham juga.”

jadi aku guna analogi ini.aku harap,aku akan paham juga.[tolonglah paham…ko kene bace jugak.ok?]

*aku sedang pandang tv.ya,ade org hensem dlm tv sedang menyanyi dan pkai baju askar.sgt kacak*

aku mahu teruskan blaja Microb.harap aku habes bace.dan boleh repeat bace lagi smpai muntah.

byk tau haiwan2 die.lagi byk dr histology dulu.

hurmmm….

sluuurrppp*bunyi hisap straw dgn air dlm gelas berais yg dh nk habes*

“sunquick” rusia pn dh habes ni.

ok.aku kene pegi.

aku pegi dulu tau.

lambat lagi aku dtg lagi.

sbb aku…

“balun study week”

heh :p

 

Advertisements

dan aku pun terus menangis

aku suka menangis.

aku menangis bila sedih.

aku menangis teresak-esak smpai merah-merah mata.

aku menangis bukan untuk mendapat simpati.

tapi,

aku menangis sebab nak cakap apa yang aku rasa dalam hati,yg x boleh dikeluarkan dlm kata-kata.

orang cakap,siapa suka menangis,dia memang seorang yg mengada-gada.

“ek elehhhh,itu pun nak nanges…”

mana ada kan??mana ada mengada.bukan aku boleh tahan.dh air mata mahu keluar.tahan macam mane pun,plg kurang,bergenang dekat mata.tp..last2,nanges jugak.

selalu bila aku ternanges,aku menangis sorang-sorang.

aku xnk orang tgk aku menangis.

nnti orang ingat aku sensitive.usik sikit pun xboleh.

bukan,bukan macam tu.

siapa mahu share sad moment same-same?laen la kalau happy moment.

jadi..

jangan kacau aku.biar aku menangis

dia buat aku sedih dan tidak keruan.

aku selalu biar die kt situ.

sorang2.

bile aku nk ape2,boring2,xde keje…

baru aku pergi dekat die.duduk dekat die.

selalu jugak.aku tinggalkan die,mcm tu jek.aku xpedulikan die.

tapi kan…

die tetap tunggu aku kt situ.

 

suatu hari…

aku buat rutin harian biase.

tapi die xmcm dulu lagi.

die biarkan aku tggu die.

sorang2.

bile aku nk ape2,boring2,xde keje…

aku xdpt pergi dekat die.duduk dekat die.

die mcm dh tinggalkan aku,xpedulikan aku lagi.

dan paling sedih sekali…

die dh xtggu aku lagi.

aku xtau mcmaner.lame dh aku dan dia together.

3 years.

can u imagine?

******************************************************

tahu macam maner die buat semua tu?

sebab die sentiasa duduk dekat atas meja study aku.

dan sekarang die dalam grave critical condition.

die coma.

internal vital signs still working,tapi no external vital signs.

aku xboleh buat ape2 dengan die.

ya.dan dia laptop aku 😦

 

p/s:post ini ditaip dari laptop cik dayang

berkorban apa saja

selamat hari raya qurban.

aku rasa biasa,blurr dan blank.

mcm orang2 dlm gmba nie;

not so ready

not so ready

feeling of uncertainty with free-alertness.

but,what are friends for kan?

ready.1..2..3

ready.1..2..3

when we are together,we just can make it happen.

p/s:people,jom same2 pegi class pakai baju raye esok nak?lala~

—————————————————————————————-

dan lagi,aku nak tunjuk ini!

the kueh raya after making

the kueh raya after making

 aku buat nie..”nad baking shortbread cookies”

the cookies return

the cookies return

tapi kan…

 

 

 

ni beskut raya aidilfitri lepas la…

dh habes dh 😦

hurm

re-edit for some special request:

the BFF

the BFF

 ok ka?miss sammmiee veellluu jr.?

🙂

                                              

tentang mak :)

tadi..
aku kene beli minyak,air mineral sbb semue dh habes n aku nk msk dinner sekarang.

aku kate:” makk aiihhh..malas nk mampuih. :(”

tadi..
aku tersadung batu..

aku terlatah:”opocot,makkk~”
*sangat xmaintain*

tadi..
aku terkejut mcm beruk nmpk anjing besar depan pintu produkti(ala2 kedai runcit).dan terus

aku jerit:”makkk~!!!”

tadi..aku masak dinner,macaroni goreng blank dan aku rase cm xsedap

aku fikir:”ala-Mak..apsal rser die cmni”

semuanya tentang mak,tapi same jelar kan even aku pggil ibu.

 ibu,that to show how much i miss u..hee~

the thought tht counts
🙂

one step at a time-jordin sparks

One Step At A Time Lyrics by Jordin Sparks
Hurry Up And Wait
So Close, But So Far Away
Everything That You’ve Always Dreamed Of
Close Enough For You To Taste
But You Just Can’t Touch

You Wanna Show The World, But No One Knows Your Name Yet
Wonder When And Where And How You’re Gonna Make It
You Know You Can If You Get The Chance
In Your Face As The Door Keeps Slamming
Now You’re Feeling More And More Frustrated
And You’re Getting All Kind Of Impatient Waiting

[chorus]
We Live And We Learn To Take
One Step At A Time
There’s No Need To Rush
It’s Like Learning To Fly
Or Falling In Love
It’s Gonna Happen And It’s
Supposed To Happen That We
Find The Reasons Why
On Step At A Time

You Believe And You Doubt
You’re Confused, You Got It All Figured Out
Everything That You Wished For
Could Be Yours, Should Be Yours, Would Be Yours
If They Only Knew

You Wanna Show The World, But No One Knows Your Name Yet
Wonder When And Where And How You’re Gonna Make It
You Know You Can If You Get The Chance
In Your Face As The Door Keeps Slamming
Now You’re Feeling More And More Frustrated
And You’re Getting All Kind Of Impatient Waiting

[chorus]
We Live And We Learn To Take
One Step At A Time
There’s No Need To Rush
It’s Like Learning To Fly
Or Falling In Love
It’s Gonna Happen And It’s
Supposed To Happen That We
Find The Reasons Why
On Step At A Time

When You Can’t Wait Any Longer
But There’s No End In Sight
It’s The Faith That Makes You Stronger
The Only Way You Get There
Is One Step At A Time

[chorus]
Take One Step At A Time
There’s No Need To Rush
It’s Like Learning To Fly
Or Falling In Love
It’s Gonna Happen And It’s
Supposed To Happen That We
Find The Reasons Why
On Step At A Time

[chorus]
One Step At A Time
There’s No Need To Rush
It’s Like Learning To Fly
Or Falling In Love
It’s Gonna Happen And It’s
Supposed To Happen That We
Find The Reasons Why
On Step At A Time
Jordin Sparks Lyrics – One Step At A Time

nad azmi: suke 🙂

da da da um da da
da da da ba um da da
da da da um da da
da da da ba um da da

.:kehilangan:.

hidup ada sedih,ada gembira.

kita mesti hadapi keadaan2 yg kita suka atau tidak suka.

selalu berdoa pada Allah supaya hati dikuatkan dan tak kan lemah apabila berada dalam keadaan2 itu.

aku selalu rasa takut.

takut bila melihat orang kehilangan orang yang mereka sayang.

dengan pantas,aku teringat orang2 yang aku sayang.

dimanakah mereka?

buat apakah mereka?

sihatkah mereka?

aku tak mahu merasai kesakitan dan kepedihan itu lagi.

kerana aku pernah merasainya.

dan pasti akan merasainya lagi.

aku tidak boleh buat apa-apa.

kerana itu lumrah kehidupan kan?

“setiap yang hidup pasti akan mati”

Previous Older Entries