today is hot sunny day..but

damn.

it’s -12 degree outside.

sejuk-er than yesterday.

hurm.lagu mna nk berchilling ni…

aiyak.

Advertisements

sinderella new glass sneakers

WiFi at McD…

aku mmg xpuas hati:

-apsal la diorg ni?mmg xboleh baris lurus2..nk jugak baris bengkok.[i mean,slalukan kite line up,we r facing our north kan..tp diorg smue ni..iskh2 nak jugak ke east or west.

zahid mmg xpuas hati:

-bapak susah nk connect..apetah kene tuka2 internet prop..10 mins after,baru let masuk net.Plus,d connection reset every 30mins,so..kena connect balik..hampeh jerr..

maal paling xpuas hati:

-McChicken tht she bought..xterusik pun..blom sentuh..or,aku rase die lupe kot..[sbb die beli 2 meals,chicken n burger]…d workers amik n kemas..after bout 100feet dh kua frm mcD..bru la si maal terjerit..OMG,my chic burger~!

Then,we walked thru d walking street.

shoe hunting.

adidas,nike..bla2..whatever jela…look what i bought..

the glass sneakers

the glass sneakers

what do you think??

hate or love the colour?

hurmmm…~

who cares…i’m d one going to wear it kan?

 

🙂 hehe.jangan marah yer

having fun je kejenye

I sayang u all this much…

me says love you

me says love you

We decided to jalan2 again.
Went to Fantastica [another shopping mall in nizhny Novgorod,RU.

Outside,it’s snowing.
Do u know how is it like to walk in thick “puffy” white snow on the road??
Imagine this..
U walking on d beach sand,
But,
D differences are:
sand is HOT,but snow is COLD
sand is grey-brownish in colour,but snow is white
and what is similarity is…
“susah mahu jalan,semua melekat-lekat di kaki,habes tenggelam kaki semua…aaaaAaAaAaA..macam mahu buat penyodok di kaki,supaya jalan clear dan xjalan mcm cacat”

Here’s some shots of our behavior and panorama there.

view frm d camera

view frm d camera

WE having fun

WE having fun

and,here ‘s zahid experience,she went to d toilet…and there is some really bad smell of taik..horror.The cleaner tried to find where d bad smell came frm by searching one by one[pintu ke pintu]….

guess what..??

do u knw how badly d smell is??

so bad,even d cleaner want to vomit.

and yess..she vomited when she found d source of smell.

funny..even d cleaner pn nk termuntah.but i’m making some assumption,mybe she’s NEW kot.u kw x biase with all d taik stuff..kikikiki..

end of adventure.

bila kutu duduk rumah

Vechera [yesterday,pa ruski],

 Bukan hari mengutu siapa2.

 Tapi,semalam tetap terisi dengan aktiviti-aktiviti berfaedah lagi memanfaatkan kehidupan [bukan seperti orang yg tidor dr pagi smpai ke petang,mungkin juga ke malam]

 Check it out,what happened J

 (:.:) aku done d laundry  yg melimpah ruah,mcm tong smpah yg penuh termuntah-muntah.

 (:.:)aku vacuum karpet,susun kasut kt rak,buang sampah. a.k.a kemas jela bilik tu

 

 (:.:)aku ubah orientation bilik dgn zahid,dan maal tukang melawat.

my new space

my new spacewhere lies ME

nad lies here

nad lies here

 

 

aku ni mcm kanak2..suka theme colouful.heheh.barulah meriah.x gitu?this is style.

(:.:)aku drill,paku dinding untuk letak rak,softboard,frames..etc

 (:.:)aku susun baju2 aku dlm cupboard baru yg d installkan oleh fitri dan najmie.

 (:.:)aku sembang2 dgn maal cara nk membanteras dan membunuh colony tikus dan lipas yg berkeliaran mcm rumah sndiri tnpa mnghormati tuan rumah.[dan maal telah membeli gam tikus,ya..kematian akan berlaku]

 (:.:)aku lukis gmba gajah kt white board,bajet2 nk hias board yg kosong tu.

 Dah buat semua2 kerja nih…lapa perut la pulak…tahu ape lagi??

 (:.:)maal masak cucur segera adabi ikan bilis and lemak manis.Then,aku mskknan the perisa berry cmpuran.Kitaorg tea time smbil tgk tv kt bilik sebelah.Dan bergelak-ketawa.Tiba2 menjerit kegembiran,sbb klip org bwt bungeeee jumping kt KLCC keluar kt national TV Russia.[ala dlm 10secs jer]..tapi kitaorg rase mcm ade dpn KLCC mse tuh.sbb tuh terjerit mcm beruk..yelarr,untuk org yg x g memaner cuti winter ni.

 (:.:)dinner time,aku,d ketua chef n zahid,d assistant masak nasi ayam bakar.Nyum-nyum..kitaorg ajak maal makan sekali..sekali lagi duduk dpn TV…and tahu x,ade academy of porn[OMG,diorg ajar how to be a porn star,xbermoral,huh]

 

nasi ayam bakar

nasi ayam bakar

 

 
 
 

 

closer view dlm pinggan

closer view dlm pinggan

 (:.:)lastly,movie time…kitaorg layan babylon-van diesel..tapi..aku xsempat tgk habes..sbb mula2 maal termampus n blk to her room..then,tggl aku n zahid yg layan..but..next aku lak termampuss..KkkKRooooozzzz..

 

.:kutu rayau day:.

yesterday.

aku n zahid menjadi kutu.

merayau-rayau macam kutu. 🙂

lenguh pinggang,kaki,belakang,asyik mengutu jer.

kutu ke sana,kutu ke sini.

di mana ada jalan di situ kami mengutu.

mengutu ke mana?yess..MEGA [d biggestest shopping mall ever in nizhny novgorod,RU].

ni ha,adegan mengutu kitaorg:

zahid mengutu

zahid mengutu

nad mengutu

nad mengutu

dua-dua memang kutu

dua-dua memang kutu

kutu 1 ketiduran

kutu 1 ketiduran

kutu 2 keletihan

kutu 2 keletihan

after 8 hours of mengutu,akhirnya kitaorg xmahu jadi kutu dh.
jom la balik.
off we went back with a taxi. [brg2 kutu2 beli byk,xboleh angkut dgn bas]
sampai kt pak guard nye pondok hostel,mmg kuang ajaq tau.Die nak pow kitaorg,xmahu kasi taxi masuk,and habaq kalau  nak masuk kena bayar.[xpernah-pernah ek kena byr,slalu die kasi jer msk,dh la gangster habes,dok hembuih2 asap rokok kt muke kitaorg.mmg nak kena tmpaq]
whut d heck~100 rubel tahu.boleh naik bas sepuluh kali kalau tmbah lg 10 rubel.And aku rase kalau nk masuk parking kt cni pun xsmpai 100p.Melampau sungguh la.Tapi,dengan kehebatan kutu2,akhirnya d gangster pak guard bukak gak gate.Mmg jahat,nnti aku report.huh~
ok,tht’s all d adventure for today.
dot.dot

aku rasa ini lawak

lupe.

movie seven pounds kt bwh ni…

aku rase scene ni lawak..

will smith kasi makan meat kt anjing tuh..[bukan anjing die,ade la anjing sorang minah ni]

and anjing tu kan,aku xtau breed ape,sbb aku xmnceburi bidang pembelaan anjing.

anjing tu besar tau,besar sgt,nmpk tough x gemok,and bukan jenis chomel.

di ulangi,bukan jenis chomel.

minah tu,as tuan die marah la will smith,

“apsal ko kasi daging kt die?”

“muntahkan balik,bluwekkk..bluwekkk” sambil mcm nak korek mulut anjing besar tuh.

and explain,

“die vegiee…i kasi makan brocollie and tofu jer kt die”

mmg xbleh blah,broccoli n tofu???

heh,dan aku pun ketawa…hahaha.

aku taip dan zahid sedang tidor

aku rasa aku selfish.

semua benda nk ikut my way jerr,xmahu dgr ckp orang lain.

DEGIL.

aku rasa plan aku jer yg betul,and org lain nye plan xbest.

entah.aku rasa takut.Takut nnti semua xbetul kalau ikut orang.Kalau ape-ape jadi,aku salahkan orang itu.Jadi,aku xmahu tuding jarri kt orang.Baik aku tudung jari kt kepala sendiri.

so,i did it my way.

tapi…

aku bukan lah seorang yg berkepala batu atau hati juga batu.

sebab dlm xmahu aku itu,deep down inside,aku akan fikir balik…”betul juga ek…”

and

if it’s convincing enough,i said…”OK” n “LET’S GET IT STARTED”

*********************

smalam,aku,maal, n zahid pergi tgk movie at kinotheathre [pawagam in russia].

sbb kitaorg sgt bosan dan mahu memenuhkan aktiviti dgn ape2 je mnde x berfaedah,kitaorg pergi jer.

tanpa ade plan mahu tgk movie ape.dan bantai jer even russian language kitaorg xsepower mane.[btw,semua movie kt cni dlm russian language,n even cite english diorg dubbing dgn bahase diorg]

kami semua tonton cerita ini:

will smith in seven pounds

will smith in seven pounds

faham sikit-sikit.

kitaorg bwt assumption sndiri masa tgk movie ni..

“oOoo..die excident la dulu”

“kaya siot die,rumah cantik,kereta pn WAAAUUUU!!!”

“eh…eh..die suka perempuan tuh la..”

“la..wife die dh mati..iskh2”

overall,cite ni cm boring sebenarnye[sebab dlm russian kot]..tapi layan sudeyy la kan.

then,tadi aku wikiped cerita ni….

pastu..

“oOoooOO….baru la cheq faham,lagu tu ka”

and plot cerita die x jauh frm assumption kitaorg..so..

ape conclusion korang??

conclusion aku..yeay..lain kali jom tgk movie yg dubbing bahase ruski lagi 🙂

BUT,

p/s:mybe not for maal kot,sbb she felt asleep in d kinotheatre,and said this is d most boring moment in her life ever.

layan jela maal.

Previous Older Entries