pernahkah anda?*raised eyebrow*

-tido berdengkur dan menganggu ketenteraman jiran tetangga.

-menangis sebab kena tggl bas.

-hampir tertinggal aeroplane nk balik malaysia mse cuti summer.

-tertido bile tgk movie brsame rakan-rakan.

-masak makanan yg paling “voila” dan mndapat pujian ramai.

-jatuh tergelincir sbb jalan licin.

-pegi shopping smpai xlarat dh nk msk kedai untuk brshopping lagi.

-menyampah dgn orang,nk tgk muke die pn xley.

-rasa takut duduk sorang2.

-tido x tutup lampu.

-tido atas meja study.

-berdiri depan anjing yg ko rase plg besar di dunia.

-tgk mayat bertaburan di atas lantai.

-xmandi beberapa hari.

-msak cream puff..tp rse die cm egg tart.

-rse life korang amat meletihkan dan nk tekan butang pause.

-irritate dgn makhluk yg ckp sesedap bahase xreti berlapik.

-mengaru-garu sbb gatal xleh tahan kt tmpt public.

-korek hidung kt tmpt public.

-kentut kt tmpt public.

-mengorat org yg korang baru jumpe.

-dengki dg kawan2 korang yg hidup bahagia.

-rase asyik2 korang jew yg bertanggungjwb untuk semue bende.

-nak ckp somethin’ tp xtercakap.

-bwt somethin’ for somethin'[for your own beneficial]

-puji orang xikhlas.

-xpuas hati,tapi xckp.

-cekik orang smpai nk terpengsan.

-pitam,tp xde sape nk tolong.

aku nk continue lagi….

ade yg aku pernah,ade yg aku pernah tgk org pernah,ade yg aku rase aku xkan pernah buat,ade yg aku xmahu buat.

ape2 jela.

Advertisements

bola-bola api

amaran : jangan buli budak baik.nanti die jadi jahat.dan akan balas dendam.

p/s :tanpa belas kasihan.

ape perlu buat kalau…

kalau orang senyum,aku senyum.

kalau orang ckp “hello”,aku pun ckp “hello”.

kalau orang ckp “hi”,aku “hi” la balik.

kalau orang lambai2,aku berbalas lambai.

kalau orang sengih,aku juga sengih.

kalau orang sombong,mestila aku sombong juga.

kalau orang jerit,aku xlupa jerit balik.

kalau orang tanye,aku jawab punye.

kalau orang xtanye,mcm mane aku nk jawab.

kalau orang diam,aku pun join diam.

apehal la aku ni..mirror syndrome ke hape.iskh2.

ade korang kesah?

pernah ke tidak?

korang kenal, habit n personality of tht person cmne,

suddenly,

die buat somethin’ yg korang tau die mmg xkan bwt.

korang tertanye-tanye,apsal ek?

and esok  nyer..

die termati.

then,brulah korang realized kenape…

expect the unexpected

mahu xmahu,msti ade bende dlm hidup yg kite xmahu jadi akan trjadi.

jadi sediakan payung sebelum hujan.

expect for the worse,not better.

nanti xde la teruk sgt penderitaan kite.

hurm..apela yg aku merepek ni..tp aku suke kerepek pisang yg kaler kuning tuh..sedap..yum2

dedicate to adek2 ku yg kecil

alamak,ade haiwan dlm bahaya,

kita mesti selamatkan dia,

cepat,

ini serius

ini bahaya.

“wonder pets..

dah berjaya…

menyelamatkan haiwan yg kesusahan,

kami xkuat

dan

kami x besar,bila bekerjasama

 semua jadi mudah..

GO….wonder pets~!”

hehe.Siape ade adik..mesti tahu..ape mende nih..

kan2?

kekekekeke.

sharing is about loving

cikgu aku kate,

“lelaki hidup untuk mase present”

“perempuan hidup untuk mase future”

lelaki2 dlm kelas ketawa berkekeh-kekeh,tanda kesukaan.Kalau jadi dialog,

“a’ah la..mmg mcm kitaorg”

perempuan2 pulak,tersenyum-senyum malu.Kalau jadi dialog,

“apela cikgu ni,merepek-repek jerrr..iskh”

tengok,reaction pun lain…itula..laki lain,pompuan lain.

kita bukan serupa.

Previous Older Entries