coffee art : sip it now, or it’s going to be cold

surfing?skiing?


funkymonkey

funkymunkeyzz

weed?

hey beautiful lady

aim for the moon,if u fail u'r still among d star

a taste of universe

siapa mahu minum ini?

siapa mahu tengok saja?

waa..pandainyerrrr siapa yg buat ini…

*amazed*

Advertisements

fight for my rights

my fellow junior: siti hajar mohd farid…admitted here at d same hspital, for the same diagnose-pneumonia..but she been here for almost 2 weeks already..

hajar mcm senior aku kt sini.die byk bagi tips pasal kehidupan kt ward dan mcm mane nk get social ngn pesakit-pesakit lain. die selalu temankan aku. kitaorg slalu makan dan jalan same2.aku selalu tumpang bilik air die ( sbb ward die ward vvip).dan kitaorg gelak ketawa tgk cite klakar same2, pastu setiap kali aku kene pg injection msti hajar temankan,aku xsuruh pun, tp die akan pg same2 dgn aku..tapi sekarang hajar dh kua..

aku tinggal seorang lagi 😦 dan tiada org teman aku pg injection kt procedure room 😦

lepas hajar keluar, aku bwt drama ayaq mata xmau kene cucuk bontot…aku menangis-nangis mcm budak kecik xnak kene cucuk ..(sebenarnya aku okey saje pg cucuk semue, tapi the last shot-before drama,

a.k.a yg ketiga-belas kali nye cucuk bontot, sgt sakit..aku jd trauma dan sbb itu aku bwt drama :p )..btw,hajar kate,

“kak nad, xpayahla nk kire2 bape kali kene cucuk bontot or msk IV,nnti punyela byk kali smpai tidak terkire banyaknye,smpai kite malas dh nk kire lagi..”

(me:hajar, i’m still counting right now..10 bontot injection,19 IV injection)—>if i’m not mistaken..lalala~

*******

nasib baik makcik2 se-ward aku ingt aku bukan buat perangai gedik..(tp aku bukan geds nk nanges,aku mmg takot dowh, kene cucuk kt ctu lg 😦 )

bile aku menangis berdrama malam itu, semue org beri perhatian pada aku.—>tgk setiap kejadian ade hikmahnya,nangesla slalu 😛

even makcik ward sebelah menghulurkan buah-buahan tanda memujuk aku yg ala2 gedik menangis xtahu malu ini..hee~

makcik baju merah febret aku pulak, bagi aku satu bar cokelat, pujuk aku supaya berhenti nanges…tapi bile die kate pada aku,”jgn nanges lagi,sudah berhenti..”—>tindakan reflex:lagila kita mahu nanges kan??

last2..nasib baik harituh aku xpayah di inject kt bontot, nurse kate: esok, pegi mintak kt doc nk inject IV..yeay~!!!terus air mate aku berhenti mengalir-galir mcm air paip yg terbukak xbule tutup.:P

********

manusia akan adapt untuk keadaan sekeliling.

aku manusia. Jadi aku adapt. 🙂

aku sudah boleh terima kenyataan, bahawa aku sakit dan aku perlu treatment di sini.

aku hanya perlu lalui semue ini dengan sabar dan enjoy d moment.

harap aku lekas sembuh dan boleh pulang untuk habeskan cycle, study untuk exam sem, have an excellent result dan pulang~ ke Malaysia!!!! 🙂

p/s:aku penah ade impian untuk jadi pesakit di hospital dan tulis belog dari bed pasakit dan cerita perasaan dan pengalaman aku..aku ingt ini hanya akan terjadi dlm drama tv, tp ini tidak lagi drama tv bayangan aku, tapi drama hidup aku 🙂

nadia in the middle

susah kita mahu predict what would be next in our life…

today u see someone smiling, next day she was crying,

today she says, she’s alright, but the next day she’s not,

today u see she is here, but the next day she’s gone.

i’m having a mind and soul vacation right now, reflecting myself…fighting the demons inside me..and embracing the angels that always have an eye on me 🙂

i’m reading a novel ryte now..and there’s one sentence tht makes me wonder bout it :

“did telling something would make it real???”

if it is so, “what should i tell?’