hitam itu menawan,putih itu…?

OMG!!!!!!!!!!!!

okey sudah cukup.itu saja~

***********

aku mahu cerita kuasa

contra-attraction

siapa di sini warna kulitnya agak tanned, or sehinggalah boleh dikatakan hitam manis paling habes hitam gelap mcm arang?

aku mahu mengaku kulit aku tanned (bajet xceli kulit putih cume tanned cpt duk sun-tanning bwh sun..ahaks :P)

lepas itu..

dalam golongan2 yg tersebut di atas itu,termasuk aku, siapa pula yg seringkali dipuji gigi korang:(exception untuk siapa2 yg ade masalah gigi, gigi xberape nk cun dan perokok tegar yg giginya mmg berkarat xbole nk diselamatkan lg)

“amboiiii..putihnya gigi, ubat gigi apa ang pkai ni?bgtau sket..cheq nk cuba”

“putihnya gigi die”!!!

“aku wase gigi ko plg putih antare semue”

kalau korang la kan..korang dpt dialog2 cm neh, adakah korang akan rase bangge atau rase itu satu penghinaan yg indirect terhadap ke-tanned-an warna kulit korang?

aku pun confius…xtau mne satu betui…

aku wase ni mcm xaci kan?For example, seorang minah atau mamat..tgk rupe atau muke..bukanlah cantik atau kacak sgguh..tapi sbb diorg2 nih putih melepak,bak salji-salju…

“fuyyyooo..cun siot”

“perghhh..kacak gilerrr”

bwk mai siket..meh aku tanned kan kulit mereka yg putih salji-salju tuh..haaa..pastu aku nk tgk,ade lg tak perkataan cun atau kacak akan terkeluar dr mata2 yg memandang.. :D…

bak kate nenek aku : “ala..ape sgtlah..harapkan putih je..yg lain bukanye lawa pun~~” (bile die xmahu aku down sgt..kekeke)

padahal,slalu nenek aku mmg suke kutuk aku dgn kulit aku yg agak tanned ini (atah,nadia tahu atah putih sgguh, tapi atah jangan gelak lebih-lebih..)

*atah:(panggilan aku kepada nenek sebelah ibu)

atah slalu buat lawak sarcastic..contohnya mse aku kecik2 dulu,

“alalalala..mcm anak cina juai sayoq”-bila ibu belikan satu short pant ngn blazer dan t-shirt untuk aku pkai mse raye.

anak cina juai sayoq???? sarcastic sgguh..

pernah sekali..aku balik dr mengaji quran di waktu tgahari yg panas nk mampuih,masuk2 rumah je..atah terus ketawa berdekah-dekah tanpa henti melihat aku..aku tnye,”kenape?”

atah ketawa lagi…

dan berkata: “atah tgk nadia gelap sgt..atah xnmpk sape td…”

saje je!!!!mmg la..panas kt lua tuh..org kulit gelap..kene matahari siket..bukannye aku jd merah2 mcm udang kene bakar,tapi mstila berjelaga mcm arang..cett~~~~

******************

MELAMPAU AKU NEH..DUK KUTUK2 ORG KULIT PUTIH PULAK…HEHEH :))) tmbah ngn kisah xpuas hati aku lakss..kekeke~~

aku tau ade jugak hape org kulit cerah yg pernah la jugak ade org puji gigi diorg putih..tapi perasaan dan intuition aku mengatakan org kulit gelap, frequency nya mungkin lebih tggi dr korang2 yg kulit cerah.. (rase mcm nk bwt kajian/studies/bancian pulak untuk membuktikan ape yg aku fikir benar..hee~)

at least hitam itu menawan dan penuh misteri…hahahahaha 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: