whaddup nad

🙂

recently, i got my “L”…haha,baru nk bwt dh tue bangka:P

the "L" lesen

kebanyakan orang kata, “L” tue LEMBU, but no..i wnt to put tht as “LEMAH-LEMBUT” bule??

*****

saya ada di malaysia sekarang ya!

here r some of the 1st caption of the loves one tht i captured…

nurul nasrin-comel 1

the last time i saw her,kurus..tinggi(but,xsmpai lg nk challenge her systa 🙂 ) dan GELAP!!hehehe:P

now, she is still kurus,but myb gain 1 or 2 kg..tinggi approaching my height!! whoaaaa,improvement ryte?..nnnn kurang GELAP 🙂

mohd amirul-comel 2

here is another cikedingg..last time..shorty..ade panau kt muke :)..rmbut skema

now,tinggi nmpk ye adekkk..rmbut skema still the same…n still the same sweet little “adek” voice..haha 🙂

the trio bersaudara

ha,tht one the kazen-nina :)..dh besaq..dulu kechik ja..

mohd asyraf-the one yg dh xcomel

yang ini RARE species,ssh to capture sbb xddk same ngn family..

last time,mcm kambeng..

now pun mcm kambeng..

makeover please…!!!!

remove!

HAHA 😀

 

 

Advertisements

rompakan pertama

aku kene rompak.

mmg rompakan yg pertama dalam hidup aku..

dan aku harap yg terakhir.

perompak jahat.!!

******

“kadang-kadang kite kene menipu kalau itu boleh buat orang bahagia,daripada cakap benar lalu buat orang sedih”

setuju?

is this the end?

alhamdullillah syukur pada Tuhan.

kalau esok semue ok,

“aku boleh kuar..”

wee~~

yeay~~

lalala~~

p/s:ohhh..sakit sgguh leher ini, mcm mne tah aku tido smlm,leher terkehel..adoiii..

please help me :(

oh crap

crap

crap

crap

he’s back!

the freakin perv is back!

saket pastu nanges

sungguh maha sakit amat SC injection hari ini..

aku xboleh tahan dah,

jangan harap aku mahu kasi bontot aku lg untuk di inject.(melampau betul medical treatment die: 2 times antibiotic (ceftriaxone,SC per day)..xbule kasi tablet je keeeeeeeee?????? sume tablet antibiotic dh pupus ke kt dunie ni???

damn.~

dugaan betul.

Ya Allah,maafkan aku kerana kadang2 aku mencarut untuk semue ini..tabahkan hati aku..

day one?

the therapist tht made her mind to admit me after interpretation in my X-ray result make some calls..so tht i can be admitted in another hospital as our insurans company didnt cover for admitting here. She gave me a piece of paper with some russian cacing handwriting and the insurans company number and asked to call them,  which one of these hospital may i be admitted.

  • hospital vodnaya (about 30mins from hostel,1 avtobus and 1 trolleybus)
  • hospital semashka(about 30mins from hostel,may take 1 bus or 2 bus trip)
  • hospital 13th (about 1hour frm hostel,1 bus or 2 bus trip)

lucky for me, i knew where d hell all these hospital r located..but whch one will i be admitted???i hope it will not be the 13th, 1hour journey..phewww~

ok..tuka cakap melayu pulak… 🙂

aku xtahu mahu ckp ape pada insurans company?? then, i wait for d experienced one to help me..my groupmate ANNA-d legendary russian hebat xleh blah untuk tolong gavaritkan for me..and the others to help me for to be admitted (sile tolong, jom bawak aku dan brg2 ke hospital)..

tapi..

belom sempat anna dan rakan-rakan pulang dari kelas..insurans sudah telefon..“ini syarikat insurans bla2…sila datang ke hospital 13th untuk rawatan, info anda telah dihantar ke sana,jgn lupa untuk membawa baju dan passport, jika ade soalan lagi,anda boleh telefon kami” :)-msti org tuh tgh senyum )

dlm masa 30 min—kemas2 semue, jalan,ape2 yg patut..anna dan ila telah tlg aku admitted (terima kasih 🙂 )

one hour later, smpai la kt sepital 13th… (and all start here…in the admitting department)

register.physical examination ( benci betul,asyik kene bogel).history taking.lab analysis(urine and blood).initial treatment

di sini aku mahu describe initial treatment…

ok..mule2 sila tolong baring.Hulurkan tangan, (aku pejam mate,aku xsuke tgk org cucuk jarum kt diri aku sndiri,klo diri org lain,aku boleh tgk)..die masukkan ape?yer die masukkan glucose IV…ok,habes.

belom habes.

sila meniarap dan sila buka seluar.ade injection lagi.

injection apa? antibiotic (ceftriaxone)-SC…

OMG!!!!!! aku macam mahu mati sekarang..seluruh gluteus muscle aku macam dh paralyze..sakit yg maha amat..

SC antibiotic mmg saket nk mampos..baru aku ingt mmg sakit (sbb kali terakhir aku dpt SC injection mse kanak2 awal remaja kot,sekarang aku dh tue bangka,beberapa tahun yg lepas kot)

bia aku describe sakit die:

sakit jarum sekali bile die start cucuk (ok fine!ingatkan dh habes la)

start part die dok mskkn d antibiotic..the intensity if pain is increasing…till maximum (aku mahu menjerit masa ini dan tendang nurse itu)

tapi naseb baik.

aku xbuat…

sbb aku ingatkan kt diri aku: “ko jangan nk bwt perangai berok..sila bertenang”..hee~

aku d admit kt ward sementara…for d first night..and xde mnusia lain pn dlm ward tuh.

“nice”.?

anna n ila temankan aku kejap.pastu diorg pn blk..

dan aku tggl sorang.

sorang.

bilik sebelah xde orang,sebelah lg satu xde org.

cuma bilik doc bertugas kt sebelah bilik xde org..(ade org kowt)

aku takot.

sbb angin kt luar kuat gile dgr smpai kt dlm bilik.

mcm ade puting beliung hebat kt luar.

sungguh hebat.(mcm nk terterbng bumbung)…walaupun aku pedulik dgn semue ini..tapi,kepedulikan aku dihalang dgn mucus kahak dan rase demam yg tiba2 mcm terok..aku main internet dan tido.

tapi kan… ade seorang pembawa makanan dinner ward yg ala2 sebaya dgn aku..

die pelik ngn aku.sbb die xpenah tgk manusia international? (haha) mcm aku msk sepital sini..

die tnye np aku kene admit? aku ckp bahase ape (die teka bahase french,hehehe tenkiu2 i lykeee)?, die bagi ikan extra seketul kt aku, dan ucap selamat malam smbil nak tolong tutupkan lampu untuk aku..

“selamat malam, meh saya tolong tutup lampu”

aku yg mcm pening dan kurang rase pedulik, “haaaa..bule la “(even aku xsuke sebenarnye tido sorang dlm gelap)

pas die tutup, mmg gelap abes..pastu die tnye balik “gelap, awak tak takot”?

dan aku jawab, “takot..sikit2″ (bru nk ckpkan, aku neh lambat bertindak terhadap soklan)

dan die dgn baiknye..”xpela..saya bukak lampu dinding kecil tepi katil awak”

aku: “yer”

die: selamat malam 🙂

edisi khas:Pneumonia

Ini bagaikan mimpi…

seperti dalam kem tahanan penjara, aku beratur memegang cawan dan sudu untuk mengambil makanan.

Manusia lain terpaku melihat aku..(lain daripada mereka)..mereka mula berbisik sesama sendiri, (siapa itu?mengapa dia bertudung?mengapa dia di sini?)—>aku seakan boleh membaca fikiran mereka.

aku duduk di satu meja 4 orang. Ketiga-tiga manusia yg duduk di meja itu mmg aku kenali, mereka rakan se-ward ku..Sebaik aku melabuhkan bontot ke kerusi,serentak ketiga-tiga mereka bangun~apakah???tidak mahu bertanya khabar,apa lagi bertegur sapa…sgguh kejam!

aku duduk keseorangan di meja itu,sambil menyuap makanan org sakit versi russia yg lagi menambahkan kesakitan aku..aku tertunduk kesedihan,memandang tingkap di luar..awan biru cantik berarak..burung berterbangan,sedangkan aku di sni..menunggu masa..“tears rolling down on my cheeks, i dont care, i just want to cry, and i hope nobody will see it”

***********

About 12 hours earlier…

aku rasa tidak sihat, tapi aku abaikan semua. Malas mahu layan.

tapi..

bila hajar..junior aku yg aku slalu lepak bersama, was admitted to hospital due to pneumonia…

aku maseh lagi cool.

bergelak ketawa, bergembira melawat hajar..(sebab hajar nmpk ok,x demam, xnmpk saket pun, tp kene masuk hospital jugak).

beberapa hari kemudian…lagi seorang batchmate aku was admitted:pneumonia jugak

aku tidak lagi cool.

kerana aku maseh lagi rasa saket dan cycle pediatrics aku mahu mula xlama lagi (xboleh saket untuk cycle ini,nnti kanak-kanak lain akn sakit juga), dan aku jagak yg akan dihalau dr kelas

jadi, atas kesedaran itu aku terpaksa pergi check-up.

aku pergi seorang..sebelum itu aku mintak pendapat member2 lain..“ok x klo aku g check-up??over x?”

from muke winnie, roomate aku: die nmpk mcm, “bia betul die ni..nmpk ok je,nk pg check-up,xpayah kot..lantak ko la..ko nk pg..pg la..”(ini ayat dlm kepala aku)

tapi ayat yg kua frm mulut winnie: “ok2..boleh2..ko pg la”..:)..jangan marah yer winnie 😛

aku pun pergi… (lagu tema sedih bermula)

check2 semue,bwt x-ray, blood test semue..(lamer gile dr pg smpai tengahari..aku wase cm nk termampus tggu result)

slumber je doc tuh “awak ada pneumonia”..pastuh die terus call entah sape2 tah, and aku kene masuk sepital…(btw,patutla makcek xray tuh baik je ngn aku..siap tunjuk jalan semue after xray,die dh tgk rhopenye..huh,bdk nie ade pneumonia..kesiannn..)

habes cycle peads akuuuu!!!!~(notes: for pneumonia hspitalization here, it takes bout 1-2weeks equivalent with my peads cycle 😦 )

aku cm xcaye..pueh aku dok bace kertas result xray tuh..mmg pneumonia,right lower lobe.

tapi aku tetap bace kertas tuh..dan bace lagi..tapi result die tetap xberubah…

cik nadia azmi,selamat datang untuk menjadi pesakit di hospital russia.

Previous Older Entries