doktor pakar cinta?

doktor pakar cinta-yusry

Jikalau mahu mendengar lagu, bukalah oh radio ohbuat ape bukak radio?kan ad iPOD..iPOD touch lg u!!~~:))

Jika mahu tonton wayang gambar, pergilah ke panggungpanggung?heh~download kt tenet je sudah..tgk kt umah VVIP,siap leh pause,reverse,forward lagik ^_~
Jikalau mahukan cinta oh cinta, tak perlu pergi jauhkene la pg jauhhh..bru ad sacrifice and appreciation..klo x hambarrrr
Kalau hidupmu terasa bosan, carilah hobi baruhobi baru??tidoq lagi best kowtt 😛
Kalau hidupmu rasa tertekan, cari tempat mengaduye..mengadu kt Tuhan la,bace quran,mintak petunjuk
Kalau hidupmu kesunyian kesunyian, tak perlu pergi jauhdh yg dekat pun sunyi..kenela g jauhh~~
Marilah datang berjumpa berjumpa, doktor pakar cintadoktor pakar cinta???amboiii senang seyh dpt DR.sape yg dok kasi pangkat nie??bape tahun untuk dpt pakar mcm ni?huh
Beroperasi 24 jam, pagi petang siang dan malam24 jam?? seven eleven ke??xde shiff??hikhik
Dijamin rawatan terbaik, untuk si cantikuntuk si cantik jekk???sian sape yg xberape nk cntik tuh kan?
Tak sia-sialah bergelar, seorang doktor pakar cintaxsia-sia ko kate???dh la ko sorang jek doc pakar cinta kt dunia nie…
Merawatmu hanyalah aku, baru rasa hati lebih gembirapastu rawat seorang patient je..ce bygkan..bapak pilih bulu doc ni..nk rawat soraang patient je..iskh,mmg la..pastu rse gembira pulak die dpt rawat sorg patient jek
Ambilku tiga kali sehari, mulakan di waktu pagicmne?3 kali sehari??kirenye one prescription bule tahan 8 jam je la ek??
Panggillah ku di sebelah petang, lepas jamuan tengah haripetang??xyah la..g makan goreng pisang n cekodok lagi best:)
Jumpaku di malam malam, barulah tidur nyenyakmasalahnye…klo xjumpe pun bole tido nyenyak~xpayah la kot 😛
Pasti mujarab rawatan rawatan, doktor pakar cintafailah ak wase rawaatan ko neh..mati patient!!
Memang selamat diguna, pengalaman bertahun lamatested on brape subject bru leh ckp selamat di gune ni??10?100?1000?10000?1000000…?
Pasti kau takkan kecewa, berjumpa doktor pakar cintatipu..tipu..tipu!!mne ade doc pakar cinta,doc ade pakar lain2 ade la..pakar kanak-kanak,jantung,buah pinggang,otak,etc..etc..xpecaye!!!

Doctor love, oh oh oh (3x)name ko mmg LOVE ke dlm IC???gedix gile..hisshhh

kuang-kuang..ak ekceli xpueh hati ngn lagu niee..sbb tu ak dok mnjawab dgn sarcastic nye niee..penat wehh blaja nk jd docte niee..ade ke sorang ni dok tulis lagu ni..senang2 je dok ,mengiktiraf diri die doc pakar cinta..bapaks xaci!!!no way man!!

pg la masuk medic school dulu..bru hang tau..!!

huh!-*lobang hidung menjadi beso*

 

 

fight for my rights

my fellow junior: siti hajar mohd farid…admitted here at d same hspital, for the same diagnose-pneumonia..but she been here for almost 2 weeks already..

hajar mcm senior aku kt sini.die byk bagi tips pasal kehidupan kt ward dan mcm mane nk get social ngn pesakit-pesakit lain. die selalu temankan aku. kitaorg slalu makan dan jalan same2.aku selalu tumpang bilik air die ( sbb ward die ward vvip).dan kitaorg gelak ketawa tgk cite klakar same2, pastu setiap kali aku kene pg injection msti hajar temankan,aku xsuruh pun, tp die akan pg same2 dgn aku..tapi sekarang hajar dh kua..

aku tinggal seorang lagi 😦 dan tiada org teman aku pg injection kt procedure room 😦

lepas hajar keluar, aku bwt drama ayaq mata xmau kene cucuk bontot…aku menangis-nangis mcm budak kecik xnak kene cucuk ..(sebenarnya aku okey saje pg cucuk semue, tapi the last shot-before drama,

a.k.a yg ketiga-belas kali nye cucuk bontot, sgt sakit..aku jd trauma dan sbb itu aku bwt drama :p )..btw,hajar kate,

“kak nad, xpayahla nk kire2 bape kali kene cucuk bontot or msk IV,nnti punyela byk kali smpai tidak terkire banyaknye,smpai kite malas dh nk kire lagi..”

(me:hajar, i’m still counting right now..10 bontot injection,19 IV injection)—>if i’m not mistaken..lalala~

*******

nasib baik makcik2 se-ward aku ingt aku bukan buat perangai gedik..(tp aku bukan geds nk nanges,aku mmg takot dowh, kene cucuk kt ctu lg 😦 )

bile aku menangis berdrama malam itu, semue org beri perhatian pada aku.—>tgk setiap kejadian ade hikmahnya,nangesla slalu 😛

even makcik ward sebelah menghulurkan buah-buahan tanda memujuk aku yg ala2 gedik menangis xtahu malu ini..hee~

makcik baju merah febret aku pulak, bagi aku satu bar cokelat, pujuk aku supaya berhenti nanges…tapi bile die kate pada aku,”jgn nanges lagi,sudah berhenti..”—>tindakan reflex:lagila kita mahu nanges kan??

last2..nasib baik harituh aku xpayah di inject kt bontot, nurse kate: esok, pegi mintak kt doc nk inject IV..yeay~!!!terus air mate aku berhenti mengalir-galir mcm air paip yg terbukak xbule tutup.:P

********

manusia akan adapt untuk keadaan sekeliling.

aku manusia. Jadi aku adapt. 🙂

aku sudah boleh terima kenyataan, bahawa aku sakit dan aku perlu treatment di sini.

aku hanya perlu lalui semue ini dengan sabar dan enjoy d moment.

harap aku lekas sembuh dan boleh pulang untuk habeskan cycle, study untuk exam sem, have an excellent result dan pulang~ ke Malaysia!!!! 🙂

p/s:aku penah ade impian untuk jadi pesakit di hospital dan tulis belog dari bed pasakit dan cerita perasaan dan pengalaman aku..aku ingt ini hanya akan terjadi dlm drama tv, tp ini tidak lagi drama tv bayangan aku, tapi drama hidup aku 🙂

a love story ends here

.a really great time.

.that would end soon.

enjoying it to the max 🙂

wish lists number X,

ticked.

🙂

in my mind in your dreams

sakit tekak dan tidak reti-reti berhenti minum air sejuk.

kong-kong (bunyi aku batuk)

aku irritated dengan batuk ini.

Sorry juga untuk sesiapa yg ter-irritated.

****

minta-minta dan minta (even aku mintak sekali je..tp kire byk sbb mcm2 hal mintak)

“aku malu la nk mintak-mintak nih..”

macam mne nk mintak ngn heartless ek?

orang yang meminta pun segan,mcm mane lak ngn  orang yg diminta?

ape la korang rase apabila diminta kan?

ke korang xrase ape2?

hissshhhhh~

aku benci perasaan ini. 😦

kan best klo xpayah mintak, tapi bagi je…

tapi kesian pulak org yg asyik bagi je kan?

*****

ape pasal blok aku bau rokok lak nih?

ade org isap rokok kew?

ke aku yg hisap??

hehe.

******

in your dreams

 

aku rasa ini lawak

si zahid baru bgn dr tido…

zahid:”nad,ko dh mandi ke baru mandi?”

aku(bru kua toilet tuala di bahu):”ape bezenye due2 soklan tuh?”

zahid:”xdela,klo x aku nk mandi la…

mamai la c zahid..die lupe nak tmbah perkataan nak between baru…(ngn)…mandi kan?

😀

siapa takut?

ade orang sedang takut.

takut mahu hadapi reality.

takut itu buatkan dia mahu stay hanya dlm mimpi.

janganla takut.

hanya pejam mata.dan biarkan semua itu jadi.

boley punye.