.:wahai adikku,jangan kau menangis:.

target tidak tercapai hari ini 😦

apa mahu jadi nanti?

aku pun tidak tahu…

aku harap segalanya dipermudahkan Tuhan

****

ibu msg hari ini.

Ayen menanges-nanges mahu balik. Katanya tak mahu duduk asrama.

Ada senior buli die. (biasela tuh, welcoming gift aku kate)

ibu suruh aku kasi nasihat sama Ayen.

dan ibu slalu merujuk pada aku untuk masalah menanges mahu balik xnak tggl di asrama Ayen ini.

Biaselah aku pun berpengalaman dulu..heh~

Bukan ibu saja. Papa juga. Papa hantar msg panjang lebar cerita pasal kesedihan Ayen.

Aku pula malas mahu balas pnjg lebar 😛

Semua asyik mengadu pada aku.

Mereka kasihan dgn Ayen asyik nanges2.

Aku ckp, “bru2 mmg mcm tuh, nnti2 dh lame okla..”

aku mmg wondering habes, “dulu masa aku duduk asrama,klo aku nanges, kt sape la ibu dgn papa mengadu kan???kekekeke:)

Adeh..cmne aku nk kasi semangat kt die to stay?

hisshhh..budak2 sekarang ni..lembik betul. Mcm Ayen nie.(sorry ayen, but this is d truth).

please take me for example, sekolah lg jauh frm Ayen dulu..at least Ayen nye asrama dkt our hometown, Ipoh..kakak???yee..kakak kt Seremban. Ibu ngn papa xpernah smpai Seremban, tapi sbb kakak dpt sekolah kt sane, 1st time diorg smpai Seremban dan hantar kakak sampai ke Seremban. Dulu family kite agak susah, kereta family yg ade pun stakat Mitsubishi 2nd hand yg  Papa beli mase Ayen pun belum lahir lagi. Paling teruk..kerete tuh 2nd hand so, stakat plg jauh penah smpai Penang kot…ke Kedah..tapi Papa pandu jugak kerete tuh pelan2..smpai jugak kitaorg kt Seremban mase tuh.(mule-mule, ibu dgn papa nk sewa kereta yg terrer siket, tapi sbb susah, xcukup bajet..papa pandu jugak kete yg sekarang nie ibu pggil besi buruk papa :)..tengok susah tau dulu..Ayen kene bersyukur dan jadi lebih kuat.Tak mahu merengek lagi mahu balik. Ade banyak lg cerita-cerita sedih dan mengaharukan yg membuatkan kakak menjadi lebih kuat dan xkan menjadi lembik walau jauh dr keluarga tercinta..cukup ini saja kakak beritahu..

nnti Ayen kate “yelaaaa..itu zaman kakak..zaman kite susah, sekarang dh lain..Ayen nk balik jugak!”

Ayen, perjalanan Ayen masih jauh..byk lagi lengkok dan liku perlu dilalui. Hrap Ayen tabah dan sering bersabar.

Ayen kata Ayen mahu balik sbb kene buli dgn senior. Kakak pun kene buli jugak dulu…tapi kakak slalu ingt dlm kepala hotak kakak ni..

“biala,diorg nk buli,nak marah,nak jerit,buatlah..yg penting diorg xboleh sentuh aku,xluak nye,lame2 boring la tuh”

paling brutal bila:

“diorg boleh bwt ape2 kt aku, yg penting aku xkan mati :D”—>ayat yg memerlukan bimbingan ibu bapa untuk bacaan kanak2 muda 🙂 esp you Ayen 🙂

tuh ayat kt ats tuh punyelah nk ckp betapa tgginya tahap stress kakak yg kene buli mse jd junior dulu.

tapi..last2 kakak survived je..despite what happen..berjaye dgn flying colours juga..

konklusinya,

“jangan fikir pasal manusia2 lain yg menyakitkan hati Ayen, tapi fikir pasal orang2 yg menyayangi Ayen dan diri Ayen sendiri”

Aku harap aku berada dekat dgn Ayen.(soon Ayen,2 months more..:) )

Cheer her up.Kasi semangat.Peluk die.

Marah2 comel kenapa nk nanges2 masuk asrama,sedangkan die yg berie-rie nk pergi dulu.

kalau boleh nk duduk sebelah die dalam kelas.tido sebelah die dlm dorm.Mahu kasi support,”you can do it baby!!~” (ini mcm melampau kan? )

ini mmg plg perlu bwt..

ketok kepala senior yg buli adek manje buchuk masam aku ini.Siap ko,nnti aku balik Malaysia.Ko mmg kene.hee~

yela. Golongan adek2 ni mmg manje.Perlu di timang, perlu di backing.

Baru mereka rasa disayangi and rasa they are not alone.kan?

bila rasa panas dan rasa mahu makan eskrem

untuk orang yang berkaitan:

“aku belum lagi rasa ada mood untuk taip yg dasat2 pasal hengko..mlampau betul kau slalu bwt perangai yg kadang aku wase what the..?

***************
hari ini sangat panas. 26 degree celcius. aku macam mahu melantak eskrem. tapi xbole. belum bole lagi. aku kene tahan. sudah baik bru bole makan.

sangat rindu rumah. lebih-lebih lagi ibu, dan adek-adek, papa juga. Mahu lihat hamster belaan adek dan kucing yg papa baru beli…”adek2 sekarang mmg xaci, dulu2 kakak mahu bela kucing, ibu dan papa xkasi pun:(

heran betul.

Macam mane korang bule dpt pulak..Cess~adakah sbb korang lagi cumil dr kakak??wakakakaka~~

xpe..ini satu cara untuk mengungkit kisah silam dan meng-explotasi-kan keadaan untuk meminta benda2 dan perkara2 yg lebih berharga di masa hadapan 🙂

heheheheh *smbil memegang kedua-dua belah tgn dan mengosok-gosoknya.

a love story ends here

.a really great time.

.that would end soon.

enjoying it to the max 🙂

wish lists number X,

ticked.

🙂

.:kutu rayau day:.

yesterday.

aku n zahid menjadi kutu.

merayau-rayau macam kutu. 🙂

lenguh pinggang,kaki,belakang,asyik mengutu jer.

kutu ke sana,kutu ke sini.

di mana ada jalan di situ kami mengutu.

mengutu ke mana?yess..MEGA [d biggestest shopping mall ever in nizhny novgorod,RU].

ni ha,adegan mengutu kitaorg:

zahid mengutu

zahid mengutu

nad mengutu

nad mengutu

dua-dua memang kutu

dua-dua memang kutu

kutu 1 ketiduran

kutu 1 ketiduran

kutu 2 keletihan

kutu 2 keletihan

after 8 hours of mengutu,akhirnya kitaorg xmahu jadi kutu dh.
jom la balik.
off we went back with a taxi. [brg2 kutu2 beli byk,xboleh angkut dgn bas]
sampai kt pak guard nye pondok hostel,mmg kuang ajaq tau.Die nak pow kitaorg,xmahu kasi taxi masuk,and habaq kalau  nak masuk kena bayar.[xpernah-pernah ek kena byr,slalu die kasi jer msk,dh la gangster habes,dok hembuih2 asap rokok kt muke kitaorg.mmg nak kena tmpaq]
whut d heck~100 rubel tahu.boleh naik bas sepuluh kali kalau tmbah lg 10 rubel.And aku rase kalau nk masuk parking kt cni pun xsmpai 100p.Melampau sungguh la.Tapi,dengan kehebatan kutu2,akhirnya d gangster pak guard bukak gak gate.Mmg jahat,nnti aku report.huh~
ok,tht’s all d adventure for today.
dot.dot

dasvidanya,paka

today.

all d girls in d 3rd floor hostel 3 dh fly.

leaving only me,zahidah n rosyafathin as guard keeper.

as we sent them downstairs outside,saying goodbye,hugging n kissing,we imagine as if we r going.

now,floor ini dh sunyi,xde orang,d sound keyboard typing n heater running…-tht’s all.

tahu mereka semua ke mana??

yess…

“ber-travelling” [ke italy,UK,Prague,…etc]

kenapa aku xpergi.?sbb aku ade sebab untuk tidak pergi.

:.balun study week:.

tahu ape aku paling mahu sekarang?

sunquick.perisa buah-buahan campuran,dlm gelas,dengan ais dan straw.

sejuk dan menyegarkan.sedap jek tekak bila minum.

tapi kt cini xde 😦

aku ade jus oren bukan sunquick.xsame la rase die.

mmg la ade ais,dlm gelas dengan straw.

tapi…

bukan sunquick.huh~

next week exam.MICROBIOLOGY.

rutin setiap saat,jam,minit : study microb.

masa kt meja study>masa kt katil,makan,masak,etc.

aku belaja jer micro tuh.

terkebil-kebil bace.especially part 2: immunology.jujur dlm hati,mnde ni?aku xpaham.tp aku sabar dan terus bace.

mcm baca novel org putih.”cikgu english kate,kalau awak xpaham,awak teruskan jer pembacaan,nnti awak akan paham juga.”

jadi aku guna analogi ini.aku harap,aku akan paham juga.[tolonglah paham…ko kene bace jugak.ok?]

*aku sedang pandang tv.ya,ade org hensem dlm tv sedang menyanyi dan pkai baju askar.sgt kacak*

aku mahu teruskan blaja Microb.harap aku habes bace.dan boleh repeat bace lagi smpai muntah.

byk tau haiwan2 die.lagi byk dr histology dulu.

hurmmm….

sluuurrppp*bunyi hisap straw dgn air dlm gelas berais yg dh nk habes*

“sunquick” rusia pn dh habes ni.

ok.aku kene pegi.

aku pegi dulu tau.

lambat lagi aku dtg lagi.

sbb aku…

“balun study week”

heh :p

 

berkorban apa saja

selamat hari raya qurban.

aku rasa biasa,blurr dan blank.

mcm orang2 dlm gmba nie;

not so ready

not so ready

feeling of uncertainty with free-alertness.

but,what are friends for kan?

ready.1..2..3

ready.1..2..3

when we are together,we just can make it happen.

p/s:people,jom same2 pegi class pakai baju raye esok nak?lala~

—————————————————————————————-

dan lagi,aku nak tunjuk ini!

the kueh raya after making

the kueh raya after making

 aku buat nie..”nad baking shortbread cookies”

the cookies return

the cookies return

tapi kan…

 

 

 

ni beskut raya aidilfitri lepas la…

dh habes dh 😦

hurm

re-edit for some special request:

the BFF

the BFF

 ok ka?miss sammmiee veellluu jr.?

🙂

                                              

Previous Older Entries