doktor pakar cinta?

doktor pakar cinta-yusry

Jikalau mahu mendengar lagu, bukalah oh radio ohbuat ape bukak radio?kan ad iPOD..iPOD touch lg u!!~~:))

Jika mahu tonton wayang gambar, pergilah ke panggungpanggung?heh~download kt tenet je sudah..tgk kt umah VVIP,siap leh pause,reverse,forward lagik ^_~
Jikalau mahukan cinta oh cinta, tak perlu pergi jauhkene la pg jauhhh..bru ad sacrifice and appreciation..klo x hambarrrr
Kalau hidupmu terasa bosan, carilah hobi baruhobi baru??tidoq lagi best kowtt 😛
Kalau hidupmu rasa tertekan, cari tempat mengaduye..mengadu kt Tuhan la,bace quran,mintak petunjuk
Kalau hidupmu kesunyian kesunyian, tak perlu pergi jauhdh yg dekat pun sunyi..kenela g jauhh~~
Marilah datang berjumpa berjumpa, doktor pakar cintadoktor pakar cinta???amboiii senang seyh dpt DR.sape yg dok kasi pangkat nie??bape tahun untuk dpt pakar mcm ni?huh
Beroperasi 24 jam, pagi petang siang dan malam24 jam?? seven eleven ke??xde shiff??hikhik
Dijamin rawatan terbaik, untuk si cantikuntuk si cantik jekk???sian sape yg xberape nk cntik tuh kan?
Tak sia-sialah bergelar, seorang doktor pakar cintaxsia-sia ko kate???dh la ko sorang jek doc pakar cinta kt dunia nie…
Merawatmu hanyalah aku, baru rasa hati lebih gembirapastu rawat seorang patient je..ce bygkan..bapak pilih bulu doc ni..nk rawat soraang patient je..iskh,mmg la..pastu rse gembira pulak die dpt rawat sorg patient jek
Ambilku tiga kali sehari, mulakan di waktu pagicmne?3 kali sehari??kirenye one prescription bule tahan 8 jam je la ek??
Panggillah ku di sebelah petang, lepas jamuan tengah haripetang??xyah la..g makan goreng pisang n cekodok lagi best:)
Jumpaku di malam malam, barulah tidur nyenyakmasalahnye…klo xjumpe pun bole tido nyenyak~xpayah la kot 😛
Pasti mujarab rawatan rawatan, doktor pakar cintafailah ak wase rawaatan ko neh..mati patient!!
Memang selamat diguna, pengalaman bertahun lamatested on brape subject bru leh ckp selamat di gune ni??10?100?1000?10000?1000000…?
Pasti kau takkan kecewa, berjumpa doktor pakar cintatipu..tipu..tipu!!mne ade doc pakar cinta,doc ade pakar lain2 ade la..pakar kanak-kanak,jantung,buah pinggang,otak,etc..etc..xpecaye!!!

Doctor love, oh oh oh (3x)name ko mmg LOVE ke dlm IC???gedix gile..hisshhh

kuang-kuang..ak ekceli xpueh hati ngn lagu niee..sbb tu ak dok mnjawab dgn sarcastic nye niee..penat wehh blaja nk jd docte niee..ade ke sorang ni dok tulis lagu ni..senang2 je dok ,mengiktiraf diri die doc pakar cinta..bapaks xaci!!!no way man!!

pg la masuk medic school dulu..bru hang tau..!!

huh!-*lobang hidung menjadi beso*

 

 

dunia itu satu. tapi mengapa ada dua dunia kita berbeza?

kau jangan ingat aku dalam dunia aku saja.
aku juga kadang kala lihat dunia kau.

dunia kita tak sama.
ini bukan salah aku.
ini juga bukan salah kau.

kerana perbezaan dua dunia ini.
kita berdua semakin renggang
semakin menjauh dan mungkin tak lama lagi…
akan hilang.

Hilang.

Hilang yang hilang,bukan tercicir orang akan jumpa.
kau kesah?
aku rasa tidak.
Sebab, kau sibuk dengan dunia kau bukan?
aku?
aku rasa mungkin.
Sebab,kadang-kala aku lihat dunia kau dan teringat.

Tak tahu pula dengan kau.
Kau juga kadang-kala melihat?

Aku tak tahu bagaimana mahu baiki semua ini.
Kejap,
Apa pula yg mahu dibaiki sebenarnya?

Dunia aku?
Dunia kau?

tidak ada kaitan untuk post ini:”kau ibarat burung biru yang bawa kebahagian”-ayat catchy dlm cite doreamon yg aku tonton..ahaks:)

senyum dan sedih

hello blog!!n people who are reading 🙂

hari ini sangat best…SEBAB suhu kat luar bukan negative pun.

hanya 5 degree celcius.

aku baru bangun tido tadi..

tapi mase aku tido,aku terjaga-jaga dan terbuka-buka mata.

bila mata aku terbuka, aku pandang bilik aku…

SANGAT HORROR..aku rse mcm tgh tido dlm stor (mungkin ini waktu untuk kemas bilik)

paling xbole blah,bile aku pandang dinding..aku nmpk kaler-kaler kt dinding mcm bintang-bintang tgh ade kt dinding.

aku tutup mate aku dan bukak balik.

bintang-bintang lagi.

aku rase aku delirium

tapi xceli aku sedang mengalami hypnagogic hallucinatons-vivid dreams or hallucinations occur as the patient falls asleep or occasionally when apparently awake.

xfaham?

clik!

******************************

tanpa sepatah perkataan…

HARAM~

aku harap perasaan ku ini bagai perasaan manusia yang paling baik di dunia walau bila manusia jahat menyakitkan hati ini.

———————————————–

oh ya,Selamat Hari Natal untuk sahabat-sahabat yang meraikannya hari ini! 🙂

.:ribut salji tebal jahat:.

x-ray of fractures

gambar pasal 1

 

sebab gamba ni..

tadi aku tertumpahkan air teh anna, sipi-sipi nk kene baju die dh.nasib baik die sempat elak.

aku rse bersalah sgt.aku nak ganti,tapi aku xbawak cukup duit untuk beli yg baru.

so,aku hanye mampu ckp sorry beribu-ribu kali je.(dan berharap akan gnti balik esok la d latest)

gambar pasal 2

sbb gmba ini lagi..

aku ter-stuck dlm traffic-jam for 2 hours.

rasa mcm mahu mati.

snow ni la jugak pn satu..aku kua2 je frm hospital..tibe2 semue dh putih dan tebal.

semue jadi kelam dan kabut.Jalan jadi jammed sbb hal ini.

aku dan anna terseksa.(anna lebih terseksa,sbb die xdpt tmpt duduk dlm bas).

semue jadi semak.

dari dalam bas,sampailah ke jalan raya.

semak..semak..semak..kepala hotak aku pn semak.

semak.

dengan harini la pulak turn aku masak.

dengan kesemakan itu..aku telah menghantar msg kejam kpd blockmate ku.

kesian diorg..sbb aku terus give-up xnk masak arini dan suruh diorg makan masing-masing.(sorry girls..i’ll make it up to u all someday..i promise)

seperti biase..hutang meal dibayar meal jugak nnti.

*******

dari 1330 till 1630..stuck till 1940..arrive almost 2000.

aku mcm nk termampuih.

 

siri penuh emosi

aku selalu berfikir.

aku juga selalu berangan.

bila?

tahu x wktu lecture.Lecture bosan xfaham ape lecturer ckp.Dan aku hanya salin ape2 dlm slide,didn’t paying attention to the discussion.

jahat x?[yelarr..nnti aku trtido pulak..tido tuh cm lagi xbersopan kot]

hihi.

aku fikir dan berangan macam2[tp aku tetap salin notes].Pernah aku doq imagine la..mcm mane klo tibe2 aku bwt perangai..mngamuk,memaki-hamun xtentu pasal dengan orang-orang yg aku xpuas hati.

aku tendang pintu2.

aku sepak tong sampah.

aku baling benda2 berat dan msti saket klo kena tang kepala.

aku cekik2 org tuh.

aku jalan hentak2 kaki kt tgga batu[last2 kaki aku jugak sakit].

aku jerit,”go to hell”.

aku bagi chlorofom kang org tuh,bia die mati.

then,semua org dok tahan aku,diorg kate,”ko ni dh gile ker?”

pastu diorg nk hanta aku g mental asylum.

di alam nyata:aku pun tersenyum.

perhatian!aku bukan manusia jenis itu.

**********

bonggok gilerr.

aku tgh tgk tv.ade rancangan match-making,for GAY.

OMG.Please la…mmg…haih,aku xtahu nak ckp ape.

*******

do u know how to fake it when it just HURT???

tahu?

tahu?

tahu ke tidak?

aku?

aku xtahu.Sbb itu aku berperangai mcm itu.

yelar..aku jujur orangnya.xreti tipu,xreti sorok.

“kalau sakit,kate sakit…jgn pura2 xsakit.Nnti mati,xde siapa tahu”

janji=4M

JANJI-memang manis macam madu(4M)

janji tetap janji.

jangan pernah lupa apa yang kita janji.

itukan manifestation of amanah dan tanggungjawab.

janji ade yang besar,ada yg kecil.

contoh2 janji:

-janji mahu pergi mana-mana

janji pukul 9,tapi pukul 9.30 bru nmpk batang hidung.

-janji nak siapkan kerja.

xsiap-siap..asyik buat mnde lain,mne nk siap nyer.

-janji nk bayar hutang orang

klo xleh byr,terus-terang jela,xyah nk ckp nnti2,penatla tggu.

-janji nk belanja

ni..kan,klo dh ckp nk belanje kan.jgn bwt2 lupe lak.malu ar org yg dpt belanje tuh nk claim.

-janji nak spend mse same2

tapi biler mase smpai.entah,xspend pon.kau kt mne,aku pn entah kt mner.

-janji nak telefon/msg

haih,entah mne tah..asyik pandang jek telefon tuh,x berdering.peluk telefon smpai tertido.mmg xde.hampeh.

-janji nak belajar xnak main2

bende selain blajar pn ade jek d buat

and…

d list continue…

try to think ape lagi janji2 yg pernah kite bwt…

terkotakah janji????

if u r uncertain,never promise,or u’ll regret later what d consequences.

lastly,aku mhu minta maaf klau segala janji2 aku xtertunai.boleh??

dan aku pun terus menangis

aku suka menangis.

aku menangis bila sedih.

aku menangis teresak-esak smpai merah-merah mata.

aku menangis bukan untuk mendapat simpati.

tapi,

aku menangis sebab nak cakap apa yang aku rasa dalam hati,yg x boleh dikeluarkan dlm kata-kata.

orang cakap,siapa suka menangis,dia memang seorang yg mengada-gada.

“ek elehhhh,itu pun nak nanges…”

mana ada kan??mana ada mengada.bukan aku boleh tahan.dh air mata mahu keluar.tahan macam mane pun,plg kurang,bergenang dekat mata.tp..last2,nanges jugak.

selalu bila aku ternanges,aku menangis sorang-sorang.

aku xnk orang tgk aku menangis.

nnti orang ingat aku sensitive.usik sikit pun xboleh.

bukan,bukan macam tu.

siapa mahu share sad moment same-same?laen la kalau happy moment.

jadi..

jangan kacau aku.biar aku menangis

Previous Older Entries