of weekend and date :)

kill me

siapa yang tak mahu dengar kata, haruslah kita tembak saje kepala die~:)..kan?

kalau kita geram dengan seseorang,rase macam mahu cekik2 dan bunuh saje die kan? tapi sebab kita masih waras,kita xkan buat sume tu…

sebab kte akn cool,dan bwt relax..mesti bertenang.

yelar..sabar itu separuh dari iman.

*******

piza+ice-cream=heaven

kite makan bile kite lapar.kite melantak walau kite kenyang.Namun begitu,makan mase rase tension paling best,sbb kite akan order macam2,makan mcm beruk,kemudian rse gembira 😀

*******

dig in

makan2 kt lua..pikir2 lepas kenyang,bestnye kalau dpt boyfriend chef hotel 5 bintang!!!berangan seyh:PP..bru leh jadi cm afdlin shauki n vanida imran dlm “SEPI”..ehehehekkk…impian jela Nad:)

have a nice day people.

trouble is a friend,so family first forever 😀

Last but not least,here is my “DATE” :p

misshajarB 🙂

Do we look good together?

ihikhik~~:P

p/s: hajarB,excuse for d size of ur pic,d pixel is so big tht,it can’t be uploaded with my taik internet,so the small size here..ok?

Advertisements

sore throat sucks

hello sunshine!!!:D

anyone here suffering with sore throat ryte now???

me: -raised hand-

sore throat or the medical term=pharyngitis,can be cause by many haiwan, bacteria,viral,fungal..but the most common cause by d Streptococcus or Staphylococcus–ok..let’s chck wikipedia for tht..on your own:)

the feeling of having this kind of inflammation make me wanna washed out my throat with water every secs of my life to make the pain,harsh n dry sensation on the throat fade away.

not enough from that,i do drink  hot water (like tea),bcz i think tht d microbes would die in the high temperature..or it would make them suffer..and leave my throat :PP

but,none of these method relieve the sore throat..as it would only in the moment of doing ( as what i would like to think) 🙂

sometimes i also think to scrap off my posterior pharynx,so tht i wont hv a throat=no pharnygitis :D..-tht’s bonggok:))

or maybe i should do this???

letme bandage

bandaid to the rescue???

heheheh

coffee art : sip it now, or it’s going to be cold

surfing?skiing?


funkymonkey

funkymunkeyzz

weed?

hey beautiful lady

aim for the moon,if u fail u'r still among d star

a taste of universe

siapa mahu minum ini?

siapa mahu tengok saja?

waa..pandainyerrrr siapa yg buat ini…

*amazed*

Bento kyaraben:presentation is as important as preparation

“bila kamu berhenti mengejar dan kamu yang dikejar…”

**************

aku tgh layan satu cite Jepun dan ternampak satu bende comel nk mati.

Comel betul.

Buat aku angkat tangan letak kt muka dan tarik-tarik kulit muka aku.

Comel betul-betul.

Aku tekan butang previous nk tgk bende comel tuh.

Tak cukup lagi…

Aku siap pause lagi scene tuh.Nak tgk betul-betul bende comel tuh.

Mate aku yg sepet ni terus terbukak besar mcm katun jepun kalau diorg nmpk bende-bende diorg suka.

Air mata aku pun nk terkeluar sbb comel gile bende tuh.Aku juga rasa mahu terjerit, “COMEL!!!!!!”

“weyyyyyy..apesal comel nk mampus nieee???” kata aku 🙂

bende comel yg aku cakap tadi

Ni la die. “Bento“-lunch set org Jepun.Ade banyak jenis bento dan ini jenis “kyaraben

Ape?

Biase jer?tak comel pun?

Tapi, kan comel tuh?raksakse Totoro dlm bekas tgh tido ternganga dan die tido atas sayur-sayur tuh..

kawai-kawai ee dess”

ok xpe.Tingkatkan lagi tahap kecomelan dengan ini:

korang sanggup makan ni?

dan lagi…

kucing riang ria dlm bekas.

aku terus berangan nk buat bento kyaraben ni.

Lepas tuh,aku letak atas meje,duduk dan tengok je,xnak makan.Comel sgt dowh xsanggup makan.

Kalau yg aku bwt nnti comel lagu yg atas-atas tuh la.

Kalau tak…

“hello :),nguppp..” hehe.

Ngupp pn ngupp jugak..tapi tgk la,halal ke haram jgn pakai bantai je..Astagfirullahalazim..mcm nie :p

amaran: babi itu kan HARAM

haha.

macam-macam binatang ada

korang tengok gamba kt atas tuh.Perasan x?ade satu raksakse kt bawah.Die bwt dr sayur hijau.Comel kan?

Kalau aku xsuke sayur pun,aku terus suke.

Tapi raksakse hijau tuh mcm raksakse yg ultromen lawan dlm cite die kan?

klo budak-budak yg xnak jugak makan sayur even kite dh bwt bentuk raksakse nie,mesti die kate sbb raksakse jahat,dan die xnak jadi raksakse.kan?

xgune pnye budak~ciss.xpe..kite bwt bentuk superhero pulak atau katun fav diorg..

super mario

WALL-E..drama majority tanpa dialog yg sweet~

meatballs tuh nmpk sedap

untuk sape-sape yg suke duduk depan lappy or com or main nintendo,ini untuk anda..

kreativiti yg melampau

ingat senang nk bwt bentuk-bentuk ni?Susah woo~~sbb tuh aku search jugak la care-care nk bwt.Rupenye-rupenye diorg kt Jepun ade jual acuan die,mcm klo korang nk buat bentuk Hello Kitty ade la acuan kepala hello kitty tuh diorg jual.Dan bermacam-macam lagi!!! (ini buat aku mahu terbang terus ke Jepun dan beli)

melampau pulak.

tapi klo buat gune tangan je xde acuan,korang rse jadi x?

asyik main game jew,makan jom

dan berlambak-lambak lagi bento kyaraben yg comel..

sungguh berlambak..aku search gmba-gmba bento kyaraben dan tekup muke kt bantal

sebab semue..mmg semue..”alaaaaaaa comelnyerrrrrr”

melampau tak klo aku amik culinary arts nye course untuk blaja bwt bento kyaraben nih?

hehee..ya aku rase itu agak melampau kerana yang ade ni pun masih tidak terhabes.

sekian.

p/s:sape-sape yg bwtkan bento kyaraben ni untuk aku,mmg la..

mmg ape ek?mmg..hiisshh~~waa sukenyerrr,sape-sape amik culinary arts bwt bento kyaraben,knal leh?>hee~

.:mula-mula tidak suka, lama-lama suka:.

Anda semua mesti pernah ada perasaan tidak suka akan sesuatu, tetapi selepas menyesuaikan diri terhadap perasaan itu anda jadi suka akhirnya. 

Tidak suka kepada suka. Bukan satu cabaran yang mudah untuk menukarkan antonim pada sinonim. Itu semua memerlukan masa, pemahaman, penerimaan dan adaptasi.

Tidak suka pada suka. Mungkin kepada orang, tempat, makanan, bau, dan lain-lain.

Tetapi, di sini saya ingin menceritakan perasaan tidak suka pada suka bukan tentang seseorang, jauh pula tentang bau. Saya ingin berkongsi tentang makanan.

SUSHI.

sushi amatur yang nampak tidak kemas

Mesti ada di sini yang tidak menyukai, mengemari, mengilai(macam pontianak mengilai pula, maksud saya dari kata akar, GILA 🙂 ). Anda sama seperti saya dahulu. Antara sebab-sebab yang menyumbang perihal ini adalah:

  • SUSHI hanyir, makanan mentah tidak masak yang menggelikan.
  • SUSHI bukan satakat mahu makan, tetapi melihatnya sahaja membuatkan saya mahu muntah.
  • SUSHI membuatkan muka saya yang kelaparan berubah menjadi tidak lalu makan apabila mendengar perkataannya.
  • SUSHI dimakan bersama rencah pedas berapi warna hijau-wasabi. Wasabi pada saya rasanya seperti simen yang sedang dibancuh untuk melekatkan batu-bata dalam pembinanaan rumah atau bangunan.
  • SUSHI makanan orang Jepun yang pernah menjajah kita dan berlaku kejam(saya bukan bersifat anti-bangsa di sini), tetapi saya orang Melayu. Lebih baik saya makan makanan Melayu.
  • SUSHI mesti ada seaweed hijau. Tidak sedap. Saya tidak suka. Ini saya paling benci.
  • SUSHI dimakan menggunakan chopstick. Saya bukan kelahiran anak cina yang sejak lahir tidak pandai menggunakan tangan. Di sini menunjukkan kemalasan saya untuk mempelajari seni-seni ber-chopstick melainkan saya akan bersuamikan seorang apek di masa hadapan nanti.

Berdasarkan sebab-sebab di atas, saya tidak suka SUSHI.

“Dahulu lain,sekarang lain”

Kita berubah mengikut masa, tempat dan keadaan. Mengikut masa, tempat dan keadaan saya sekarang…

“Saya suka SUSHI“.

Sukanya saya kepada SUSHI bukan sahaja tamat di kedai SUSHI sahaja, tetapi bersambung pula di hostel di mana saya dan rakan-rakan membuat SUSHI sendiri dan makan beramai-ramai. Kami sangat gembira makan SUSHI.

Saya ada bukti. Mari lihat bukti-buktinya.

semua tidak sabar-sabar ber-chopstick sushi

 

kali pertama saya buat sushi jenis ini

berebut-rebut membuat sushi

Kesimpulannya adalah, anda akan jadi suka akan sesuatu jika anda cuba memahami dan menyesuaikan diri terhadap sesuatu yang anda tidak suka. Walaupun ia mengambil masa, tetapi hasil yang anda dapat pasti berbaloi.

nota penulis: Saya menulis artikel ini dengan bahasa baku tanpa short-form kerana saya mahu ketawa apabila membaca artikel-artikel saya sebelumnya yang telah dialih bahasa ke bahasa Inggeris. Ini kerana artikel-artikel tersebut penuh dengan bahasa rojak dan short-form. Saya telah mencuba sedaya-upaya seperti sedang menulis karangan Bahasa Melayu. Walaupun begitu, masih ada perkataan-perkataan Inggeris yang malas saya alih bahasakan. Jadi saya hanya italic kan sahaja. Anda boleh cuba dengan men-translatekan page saya nanti. Selamat ketawa. Jangan lupa cuba di page anda juga jika anda menpunyai blog sejenis saya. Pasti menarik sehingga membuatkan anda mahu menulis satu artikel baku seperti saya.

🙂

hot choc yg telah sejuk :(

aku balik frm class sejuk-sejuk…

before tht aku singgah Real(kind of supermarket here)  jap dan beli serbuk koko.

serbuk koko?

kenapa?sbb aku teringin sgt nk minum hot choc buatan sendiri..taruk gula,susu,vanila esesence..bla2 suke hati korang la nk letak ape..

aku pn bancuh la…pastu aku tggl kejap..5 menit je..5 menit!!

“HOT CHOC”

tgk dr perkataan..korang paham x ape??

bia aku jawab: minuman rase coklat yg panas..plg sedap di minum mse cuace sejuk(klo xsejuk pn sedap jugak)

tapi..aku tggl 5 menit je..

n guess what???”HOT CHOC ” aku dh x hot dhh~~ 😦

ni semue sbb winter in russia yg bonggok dan bodoh..bende panas letak sekejap dh jd sejukk..

hishhhh~~terus aku letak dlm peti ais..jadikan minuman cekelat sejuk pulak.

bluurggghhhhhh~~

.:no matter u’re lidi or bulat:.

once upon a time in some woods

ini gamba sweet

i’m not a mind reader,but i’m reading the signs.

 “sekayu-kayu manusia bukan manusia yg menari mcm kayu,tetapi manusia yg just doesn’t knw how to act or how to react in any situation”

Making it worse,

 driving people mad!

 kau manusia kayuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 ok.enough.

 what’s recent?

 food supply blok hostel aku dh habes beberape hari yg lepas.Main raw material mcm ayam,daging,sayur,telor semue dh habes.Bile dh jadi cm ni,n masing2 bz,xde mse nk g Ashan(mcm Tesco/Giant la kt msia) sbb ngn kontrol2 la,exam la,nk pg gym la,malas la,hape la.Masing-masing bile turn masak,akan menunjukkan kehandalan dan kreativiti memasak dlm keadaan yg limited.Asal bule makan,perut kenyang,senang hati.

 Mostly, semue mkn mnde2 goreng je beberape hari yg lepas.Contohnye,

 -bihun goreng rencah bilis ngn telor

-nasi goreng cmpur crabstick

-macaroni goreng gne perencah bihun goreng segera

-sardin tin masak kari

-nasi goreng ikan bilis

-lasagna tuna dlm tin.

-macaroni with chicken cream sauce(xgune ayam,gune kiub ayam sudeh)

Mmg terrer tahap suri rumah nk kasi laki mkn time ujung bulan gaji xkua lg,aku ckp kt korang.

(take note jejaka2 di luar sana..~heh.)

Dan aku juga telah mengakhiri exam operative surgery aku last Thursday.Aku rase ringan kepala.Lepas tuh aku headache selama dua hari pasal tension dok study leher badan semue sakit.Ini semue si neurotransmitter serotonin punye pasal.

 Tapi aku bahagia sgguh untuk masa ini.

 Maal tanye ape result aku untuk operative surgery;dan aku jawab;

“i got what i deserved”

Terima kasih Tuhan.

Tapi Maal mmg sweet sbb she said to me; “u deserved d BEST”

 What’s yummy?

 aku bwt tiramisu tadiiiii~~~~

rase cm tiramisu yg aku penah makan kt kedai la

kire okey laa..korang nk resipi die?

Taip perkataan tiramisu kt goggle or yahoo search, kua byk2 resipi tuh,cari la sendiri ek :p

superior view of tiramisu

serbuk koko tuh nmpk hodoh

What’s HORROR?

Suhu kt lua dh mencecah negative sembilan belas celcius, or in number,-19celcius.

Pastu,diorg2 semue ni kate,for d next2 day maybe mencecah ke negative tiga puluh or in number,-30celcius..mlampau gile.

 Bilik aku sejuk nk mampos sbb windows x seal lagii dan heater aku bekerja mcm “what d taik”.Kenape aku x seal lg?sbb aku xnk seal sorang2.Lenguh dowh lekat2 pelekat tuh kt tingkap.

 Comforter aku je mnjadi penyelamat aku.

”Terima kasih comforter,aku paling sayang sgguh kamu.Jasamu paling aku cinta”

Ade sesiapa mahu jadi comforter aku? (menjadi sentimental seketika)

ihik..ihik

cantik tp sejuk or sejuk tp cantik

p/s:ade org ckp kt aku member die cm lahanat sbb ajak kua g supper sesame,alih2 gf membe die telefon..n diorg xjd kua.

Die mcm benggang sbb die dh kua msk kete dh.Sakit hati.

Aku tersengih-sengih.

Sebab xceli aku pn pernah mengalami situation semacam ini~

Cinta in between friend-friend relationship

(korang paham x?mksd aku bkn kawan bercinta dgn kawan,tp d other mksud la)

mcm choose between ur love or friends

Mmg menyampahkan kadang kala..dengan siapa2 yg tidak reti meletakkan barrier

Itulah yg dinamakan “apabila cinta telah membutakan mata”

Panjang pulak aku nk comment pasal kehidupan manusia yg satu ini.

Okey,cukup.

Previous Older Entries