whaddup nad

πŸ™‚

recently, i got my “L”…haha,baru nk bwt dh tue bangka:P

the "L" lesen

kebanyakan orang kata, “L” tue LEMBU, but no..i wnt to put tht as “LEMAH-LEMBUT” bule??

*****

saya ada di malaysia sekarang ya!

here r some of the 1st caption of the loves one tht i captured…

nurul nasrin-comel 1

the last time i saw her,kurus..tinggi(but,xsmpai lg nk challenge her systa πŸ™‚ ) dan GELAP!!hehehe:P

now, she is still kurus,but myb gain 1 or 2 kg..tinggi approaching my height!! whoaaaa,improvement ryte?..nnnn kurang GELAP πŸ™‚

mohd amirul-comel 2

here is another cikedingg..last time..shorty..ade panau kt muke :)..rmbut skema

now,tinggi nmpk ye adekkk..rmbut skema still the same…n still the same sweet little “adek” voice..haha πŸ™‚

the trio bersaudara

ha,tht one the kazen-nina :)..dh besaq..dulu kechik ja..

mohd asyraf-the one yg dh xcomel

yang ini RARE species,ssh to capture sbb xddk same ngn family..

last time,mcm kambeng..

now pun mcm kambeng..

makeover please…!!!!

remove!

HAHA πŸ˜€

 

 

of weekend and date :)

kill me

siapa yang tak mahu dengar kata, haruslah kita tembak saje kepala die~:)..kan?

kalau kita geram dengan seseorang,rase macam mahu cekik2 dan bunuh saje die kan? tapi sebab kita masih waras,kita xkan buat sume tu…

sebab kte akn cool,dan bwt relax..mesti bertenang.

yelar..sabar itu separuh dari iman.

*******

piza+ice-cream=heaven

kite makan bile kite lapar.kite melantak walau kite kenyang.Namun begitu,makan mase rase tension paling best,sbb kite akan order macam2,makan mcm beruk,kemudian rse gembira πŸ˜€

*******

dig in

makan2 kt lua..pikir2 lepas kenyang,bestnye kalau dpt boyfriend chef hotel 5 bintang!!!berangan seyh:PP..bru leh jadi cm afdlin shauki n vanida imran dlm “SEPI”..ehehehekkk…impian jela Nad:)

have a nice day people.

trouble is a friend,so family first forever πŸ˜€

Last but not least,here is my “DATE” :p

misshajarB πŸ™‚

Do we look good together?

ihikhik~~:P

p/s: hajarB,excuse for d size of ur pic,d pixel is so big tht,it can’t be uploaded with my taik internet,so the small size here..ok?

.:selamat hari ibu:.

ini ibu saya yang tersayang

9th May 2011.
SELAMAT HARI IBU,UNTUK SEORANG YANG BERGELAR IBU SEJAK 24 TAHUN,1 SETENGAH BULAN YANG LEPAS πŸ™‚
I LOVE YOU IBU!!!

Ibu,
Terima kasih sebab lahirkan dan jage nadia, dari kecil sampai besar..
Bile nadia tanye ape 1st impression ibu lepas nadia keluar dari perut ibu, ibu kate: “macam anak benggali”:D
Nadia gelak,ibu suke bwt lawak,xnak mengaku anak sendiri comel πŸ˜› (ni sume papa punye pasal,nape ibu pilih org cm benggali kawen ngn ibu?sbb tu la πŸ™‚ )

Mase Nadia dgn Asyraf kecik2..ibu selalu kate “dulu ibu jual kueh,untuk cari duit extra untk besarkan anak2 ibu,ingat tak?”lepas tu ibu ngn papa kayuh basikal,carry nadia kt blkg,asyraf kecik lg mase tu..siap kene ikat kaki die supaye tak msk dlm rim beskal”
lepas tuh,nadia jawab,”tak ingatla ibuuu”..tapi,terima kasih ats keringat ibu sungguh2 besarkan kite due beradik. πŸ™‚

dulu mase tadika,hari penyampaian hadiah, 1st time kot ibu tgk Nadia bwt persembahan..persembahan ape?ye..tarian Melayu..lepas tuh ibu gelakkan Nadia, ibu kate”kenape Nadia menari mcm kayu?”
till now pun “i’m still kayu..gene sape la nii”:P

Sekolah rendah,Nadia plg happy bila:hari amik report kad,cekgu akan susun kerusi untk parents kt luar ikut tempat keberape Nadia dpt dlm kelas..Nadia bangge bile tgk ibu dan papa dpt ddk kt kerusi yg ke-3,ke-4,jarang la lebih dr sepuluh kan?ni sume sbb ibu rajin suruh org ulangkaji dan anta tusyen,terima kasih lg!..
Suke tak bile anak benggali ni dpt naik ats pentas amik hadiah mse majlis anugerah cemerlang?:))HEHE

Zaman dpt msuk SBP,Nadia gembira sgt2 sbb dpt ddk jauh dgn ibu,sbb biase la remaja bajet nk hidup sndiri xnk terkongkong dgn ibu dan papa:P..gembire je,ckp bye2,suh ibu ngn papa blk..tapi ibu tau tak,lepas ibu dan papa blk anta nadia..nadia msk toilet dan nanges mcm org gile??
Nmpk je tough,tp sebenarnye lemmbik..(biase la ank sulung kn kene bajet kuat)..sekolah asrama byk dugaan,dh la jauh,balik pn bile cuti panjang,dah la asyik kene buli ngn senior..tekanan betul.Tapi ibu tau ape yg buat Nadia bertahan?
Sebab IBU..ape2 je,when i’m feeling down,msti muke ibu yg akn muncul,semamgat yg ibu kasi mesti terngiang-ngiang kt kepala..klo ibu xbg semangat i dont think i can make it thru my boarding school day.Thanks ibu:)

Up till my college days..flying overseas,U’r always there..giving me support,help me making decision,make me a better person,and never giving up on me n now here i am!
i’m typing this for you on mother’s day 2011..on my “battle field” here in Russia.

THANK YOU IBU FOR BEING SUCH A GREAT MOM IN THE WHOLE WORLD!

reasons why anak ibu loves u:
-i love ur style,u’r my role model, and i’ll always wnt to be a mom like u!
-i love ur cooking,it’s d best in the whole world
-i love the way u gerak me bgn subuh..wanted to make ur voice as my alarm forever:)
-i love the warmth of your hands
-i love the way u membebel when i call you
-i love the way u ask me to study hard,and never forget to pray n bace Quran
-i love ur body scent when i hug u
-i love it when u’r proud of me
-i love when u;r giving advice to me
-i love when we go out shopping together
and the lists continue…

anak ibu

sore throat sucks

hello sunshine!!!:D

anyone here suffering with sore throat ryte now???

me: -raised hand-

sore throat or the medical term=pharyngitis,can be cause by many haiwan, bacteria,viral,fungal..but the most common cause by d Streptococcus or Staphylococcus–ok..let’s chck wikipedia for tht..on your own:)

the feeling of having this kind of inflammation make me wanna washed out my throat with water every secs of my life to make the pain,harsh n dry sensation on the throat fade away.

not enough from that,i do drinkΒ  hot water (like tea),bcz i think tht d microbes would die in the high temperature..or it would make them suffer..and leave my throat :PP

but,none of these method relieve the sore throat..as it would only in the moment of doing ( as what i would like to think) πŸ™‚

sometimes i also think to scrap off my posterior pharynx,so tht i wont hv a throat=no pharnygitis :D..-tht’s bonggok:))

or maybe i should do this???

letme bandage

bandaid to the rescue???

heheheh

.:it’s LEGEND:.

13th hospital adverd

13th hospital adverd

korang penah kene admit kt sepital, pastu bile dpt discharge amek gmba kenang-kenangan kt sepital itu tak?

aku penah. πŸ˜€

nilah 13th hospital yg aku kne admit sbb pneumonia hari tu..

tagline diorg kt gmba blkg tuh “kami bekerja untuk kesihatan anda”

jangan terpedaya dgn gmba tuh.

tepi sungai,ade jambatan.

tapi bile korang dh ade kt ctu..view itu hanya dpt di lihat melalui helikopter saje.

view die klo dr pandangan seorg manusia kecik kt dlm area sepital tuh, tmbh dgn saket skali..huh..mmg xbest.

(sbb itu aku ade lari 2-3-4 kali jap..hehe :p )

di sini aku hingin sangat nk cerite perbezaan duduk di hospital russia dan malaysia:

  • sarung comforter psg sndiri..ade makcik yg msk lepas aku tuh (a.k.a die after bed aku)..die lagi kesian,bed sheet, sarung bantal,sarung selimut semue die kene pasang sndiri…pastu aku lak kesian,bile aku dh bole discharge, semue perkakas katil aku kene bukak sendiri dan hntar kt room khas die..blank kan?
  • pekerja yg serve patient food, lap lantai, tukang cuci, tukang bawak patient(untuk yg xberdaya nk jalan) g x-ray ke, procedure room ke..adalah orang yg sama..yess,diorg bwt mcm2 keje..tapi cm ade shift la, arini pekerja tu serve kt kitchen,esok aku nmpk muke die lap lantai,esk2 aku nmpk die g anta patient lak..iskh2,bape byk jela gaji diorg untuk bwt semue nie kan?
  • haaa…waktu makan. Pekerja kitchen akan jerit..Contoh:breakfast!..lunch!..dinner! dan sume patient dlm ward akan kua frm ward memasing dan berpusu-pusu ke tmpt makansambil membawa sudu dan cawan sendiri,beratur dan baru dpt mkn. (nasib baik lps habes makan letak je pinggan kt tmpt die,xyah basuh).
  • setiap hari ade due kali patient2 akan kene cucuk..ikut la sakit ape..tapi overall sume akan kene cucuk. Satu pukul 10am and lagi satu kul 8pm..bile waktu cucuk pun nurse akan jerit..”cucuk!”..dan sume patient akan berpusu-pusu ke procedure room beratur dan menunggu giliran untuk kene cucuk.
  • lagi satu aku agak xpuas hati..klo nk check body temperature..nurse akan dtg kt ward due kali,satu waktu pagi,satu waktu petang dan akan tnye: “siapa nak ukur suhu badan?” (die berdiri kt depan pintu jek k..and xpandang pun muke2 patient dlm ward tuh)..cube korang pikir,klo lah korang tgh demam sgt2 mase tuh,mne lah ade daye nk jwb “saya!saya mahu ukur ?”…BONGGOK BETUL!
  • then, yg aku plg benci..bile patient kene admit..diorg kt sini xreti nk pasang branular kt tgn patient..diorg mmg xkan psang..so,bile nk kene masuk glucose or electrolyte..die akan cucuk kt pelipap lengan..itu jela..mmg aku wase branular xwujud kt sepital russia. (habes lebam2 pelipat lengan aku byk kali kene cucuk 😦 )
  • pastu klo korang kene bwt blood test ke,xray ke,spirometry ke..ape test yg kene jalan g tmpt die..korang kene g sendiri ok..die akan bgtau tgkat bape,bilik no bape n jgn harap ade nurse akan teman korang..mmg independence habes..kecuali untuk patient yg betul2 xleh jalan,bru korang akan dihantar gune wheel chair.

haa..3 minggu aku kt sini..baru aku merase cmne kehidupan kt hospital russia..mmg pengalaman habes..

unbelievable facts:

  • aku kene admit kt room yg bekas patient aku penah duduk..sungguh xsangka,nasib baik bukan same bed..klo xmmg kebetulan habes.
  • aku wase lawak bile bace case report aku sendiri,sedangkan aku dok bace case report patient lain bile aku ade class internal medicine.
  • aku sgguh teruja apabila berjalan-jalan di hospital ini dgn suar tido,selipar jamban sedangkan aku berlabcoat putih dan berstethoscope mse kelas kt sepital ini.
  • aku pernah lawat physiotherapy depatment dan lihat patient2 bwt physiotherapy..tetibe aku lak yg kene g buat as a patient.
  • setiap kali aku nmpk patient2 lain, “mesti aku cm ade perangai nk “clerk patient” or amik history patient..bile nk start conversation ngn diorg.
  • aku xkan pakse patient aku cucuk antibiotic ikut bontot klo diorg xnak..sbb aku paham perasaan diorg.
  • aku slalu terserempak ngn batchmate aku n senior2 aku yg tgh ade kelas kt sepital ini..even ade yg dpt patient untk di clerk kt ward aku.
  • aku pepandai prescribe diri aku sendiri bile injection antibiotic treatment dh habes,aku xnak lgi g procedure room untuk kene cucuk ngn vitamin dan calcium gluconate..bile wardmate yg lain tnye;”kamu xpg injection ke?”..aku akan jawab”saya xpayah” πŸ™‚Β  (sbb nurse tuh xkan sibuk2 cari aku pun nk inject, die cm lg suke je,kurang siket org die kene inject)

aku nk hupload gmba totek tp uploader ni bwt perangai lak..gmba tgn aku yg lebam asyik kene cucuk pun xleh nk hapload :(..die kate die penyelamat aku..sbb die amek aku mase aku nk kua sepital nie..hahaha

agak la dgn backpack ko kan totek :)?

terima kasih untuk semue yg sentiasa berada di sisi aku mse aku saket..klo aku nk taip sume name mmg xtertaip..byk sgt :)..i love korang forever..:)

org kate: “kawan ketawa senang mahu cari,kawan menangis susah mahu jumpa”…

kamu kawan yg mana?

is this the end?

alhamdullillah syukur pada Tuhan.

kalau esok semue ok,

“aku boleh kuar..”

wee~~

yeay~~

lalala~~

p/s:ohhh..sakit sgguh leher ini, mcm mne tah aku tido smlm,leher terkehel..adoiii..

a love story ends here

.a really great time.

.that would end soon.

enjoying it to the max πŸ™‚

wish lists number X,

ticked.

πŸ™‚

Previous Older Entries