whaddup nad

🙂

recently, i got my “L”…haha,baru nk bwt dh tue bangka:P

the "L" lesen

kebanyakan orang kata, “L” tue LEMBU, but no..i wnt to put tht as “LEMAH-LEMBUT” bule??

*****

saya ada di malaysia sekarang ya!

here r some of the 1st caption of the loves one tht i captured…

nurul nasrin-comel 1

the last time i saw her,kurus..tinggi(but,xsmpai lg nk challenge her systa 🙂 ) dan GELAP!!hehehe:P

now, she is still kurus,but myb gain 1 or 2 kg..tinggi approaching my height!! whoaaaa,improvement ryte?..nnnn kurang GELAP 🙂

mohd amirul-comel 2

here is another cikedingg..last time..shorty..ade panau kt muke :)..rmbut skema

now,tinggi nmpk ye adekkk..rmbut skema still the same…n still the same sweet little “adek” voice..haha 🙂

the trio bersaudara

ha,tht one the kazen-nina :)..dh besaq..dulu kechik ja..

mohd asyraf-the one yg dh xcomel

yang ini RARE species,ssh to capture sbb xddk same ngn family..

last time,mcm kambeng..

now pun mcm kambeng..

makeover please…!!!!

remove!

HAHA 😀

 

 

Advertisements

of weekend and date :)

kill me

siapa yang tak mahu dengar kata, haruslah kita tembak saje kepala die~:)..kan?

kalau kita geram dengan seseorang,rase macam mahu cekik2 dan bunuh saje die kan? tapi sebab kita masih waras,kita xkan buat sume tu…

sebab kte akn cool,dan bwt relax..mesti bertenang.

yelar..sabar itu separuh dari iman.

*******

piza+ice-cream=heaven

kite makan bile kite lapar.kite melantak walau kite kenyang.Namun begitu,makan mase rase tension paling best,sbb kite akan order macam2,makan mcm beruk,kemudian rse gembira 😀

*******

dig in

makan2 kt lua..pikir2 lepas kenyang,bestnye kalau dpt boyfriend chef hotel 5 bintang!!!berangan seyh:PP..bru leh jadi cm afdlin shauki n vanida imran dlm “SEPI”..ehehehekkk…impian jela Nad:)

have a nice day people.

trouble is a friend,so family first forever 😀

Last but not least,here is my “DATE” :p

misshajarB 🙂

Do we look good together?

ihikhik~~:P

p/s: hajarB,excuse for d size of ur pic,d pixel is so big tht,it can’t be uploaded with my taik internet,so the small size here..ok?

a love story ends here

.a really great time.

.that would end soon.

enjoying it to the max 🙂

wish lists number X,

ticked.

🙂

peperiksaan tamat,semester satu sudah habis…

LEGA

 

mahu lompat bintang sehingga sampai ke bintang, dan bawak balik satu ke Bumi.

🙂

terima kasih Tuhan, aku paling sayang kamu.

.:mula-mula tidak suka, lama-lama suka:.

Anda semua mesti pernah ada perasaan tidak suka akan sesuatu, tetapi selepas menyesuaikan diri terhadap perasaan itu anda jadi suka akhirnya. 

Tidak suka kepada suka. Bukan satu cabaran yang mudah untuk menukarkan antonim pada sinonim. Itu semua memerlukan masa, pemahaman, penerimaan dan adaptasi.

Tidak suka pada suka. Mungkin kepada orang, tempat, makanan, bau, dan lain-lain.

Tetapi, di sini saya ingin menceritakan perasaan tidak suka pada suka bukan tentang seseorang, jauh pula tentang bau. Saya ingin berkongsi tentang makanan.

SUSHI.

sushi amatur yang nampak tidak kemas

Mesti ada di sini yang tidak menyukai, mengemari, mengilai(macam pontianak mengilai pula, maksud saya dari kata akar, GILA 🙂 ). Anda sama seperti saya dahulu. Antara sebab-sebab yang menyumbang perihal ini adalah:

  • SUSHI hanyir, makanan mentah tidak masak yang menggelikan.
  • SUSHI bukan satakat mahu makan, tetapi melihatnya sahaja membuatkan saya mahu muntah.
  • SUSHI membuatkan muka saya yang kelaparan berubah menjadi tidak lalu makan apabila mendengar perkataannya.
  • SUSHI dimakan bersama rencah pedas berapi warna hijau-wasabi. Wasabi pada saya rasanya seperti simen yang sedang dibancuh untuk melekatkan batu-bata dalam pembinanaan rumah atau bangunan.
  • SUSHI makanan orang Jepun yang pernah menjajah kita dan berlaku kejam(saya bukan bersifat anti-bangsa di sini), tetapi saya orang Melayu. Lebih baik saya makan makanan Melayu.
  • SUSHI mesti ada seaweed hijau. Tidak sedap. Saya tidak suka. Ini saya paling benci.
  • SUSHI dimakan menggunakan chopstick. Saya bukan kelahiran anak cina yang sejak lahir tidak pandai menggunakan tangan. Di sini menunjukkan kemalasan saya untuk mempelajari seni-seni ber-chopstick melainkan saya akan bersuamikan seorang apek di masa hadapan nanti.

Berdasarkan sebab-sebab di atas, saya tidak suka SUSHI.

“Dahulu lain,sekarang lain”

Kita berubah mengikut masa, tempat dan keadaan. Mengikut masa, tempat dan keadaan saya sekarang…

“Saya suka SUSHI“.

Sukanya saya kepada SUSHI bukan sahaja tamat di kedai SUSHI sahaja, tetapi bersambung pula di hostel di mana saya dan rakan-rakan membuat SUSHI sendiri dan makan beramai-ramai. Kami sangat gembira makan SUSHI.

Saya ada bukti. Mari lihat bukti-buktinya.

semua tidak sabar-sabar ber-chopstick sushi

 

kali pertama saya buat sushi jenis ini

berebut-rebut membuat sushi

Kesimpulannya adalah, anda akan jadi suka akan sesuatu jika anda cuba memahami dan menyesuaikan diri terhadap sesuatu yang anda tidak suka. Walaupun ia mengambil masa, tetapi hasil yang anda dapat pasti berbaloi.

nota penulis: Saya menulis artikel ini dengan bahasa baku tanpa short-form kerana saya mahu ketawa apabila membaca artikel-artikel saya sebelumnya yang telah dialih bahasa ke bahasa Inggeris. Ini kerana artikel-artikel tersebut penuh dengan bahasa rojak dan short-form. Saya telah mencuba sedaya-upaya seperti sedang menulis karangan Bahasa Melayu. Walaupun begitu, masih ada perkataan-perkataan Inggeris yang malas saya alih bahasakan. Jadi saya hanya italic kan sahaja. Anda boleh cuba dengan men-translatekan page saya nanti. Selamat ketawa. Jangan lupa cuba di page anda juga jika anda menpunyai blog sejenis saya. Pasti menarik sehingga membuatkan anda mahu menulis satu artikel baku seperti saya.

🙂

penyodok snow dan suhu sejuk nk mati

ingat x..d feeling of walking in “puffy” snow in d previous2 entry?go back

sebab snow dh byk dan tebal sgt,after balik frm having fun,tgh rilek2…

suddenly,ade satu bunyi mcm machine besar kt luar tgh beroperasi.dgn lampu2 memancarkan thru d window.

know what i saw?

this~…

snow remover tractor

snow remover tractor

tet..tet..tet..tet [d tractor berbunyi mase tolak2 snow itu]

at last,boleh jalan tnpa penyodok d kaki..hee~wee.. :p

************************************

ingat x lagi d last post? click sini

ok..salah suhu.

bkn -12 deg,but -16 to -17deg actually..and mybe mnjelang mlm -20deg kot.

two words: “sejuk sial”

sbb kitaorg kua jugak.[memandangkan semalam last day of d biggest SALE ever]

so,bantai jela.sejuk pun sejukla.

jari-jemari aku,ok..mule2 kebas..tuh boleh tahan lagi.Tapi paling dh xboleh blah,is bile aku rase jari ni mcm dh keras,xboleh gerak..mcm dh xde jari..mmg gile sejuk.

pastu,muke aku..mmg sejuk.xrasa ape2 kt muke.sbb numd habes.

aku cakap kt zahid.”kalau ade sape2 tampar aku sekarang dgn kuat nye,msti xrase ape2….belum sempat aku nk hbes kan ayat ni..

PAPP~!

zahid terus tnpa muke aku dgn kuat.”rase x nad?”

aku jwb.”mmg xrase”-seriously weyy..~

then,aku sambung..”kalau kene toreh ke,luke berdarah ke kt muke mesti xsaket..[and aku terus smbung laju2]”ha..ko jgn nk cederakan muke aku lak.”

zahid ni bukan leh caye.sekali cakap.die buat terus.mcm tampar muke aku tadi.nasib baik xrase ape2.huh~

Then,smpai je kt medical street,[tmpt hostel kitaorg].

ape lagi…aku,maal,zahid

semue berlumbe-lumbe jalan..laju2..mmg xleh tahan.mcm nk termati.

maal jalan plg laju kt depan.

zahid tiba2 berjogging.

aku,jalan kaki laju2 jer.

tapi last2.bile semua org dh semput,aku la leading terus potong semua makhluk.

yeay,aku smpai dulu..~keh2keh.

itula.adventure smalam.

aku rasa ini lawak

lupe.

movie seven pounds kt bwh ni…

aku rase scene ni lawak..

will smith kasi makan meat kt anjing tuh..[bukan anjing die,ade la anjing sorang minah ni]

and anjing tu kan,aku xtau breed ape,sbb aku xmnceburi bidang pembelaan anjing.

anjing tu besar tau,besar sgt,nmpk tough x gemok,and bukan jenis chomel.

di ulangi,bukan jenis chomel.

minah tu,as tuan die marah la will smith,

“apsal ko kasi daging kt die?”

“muntahkan balik,bluwekkk..bluwekkk” sambil mcm nak korek mulut anjing besar tuh.

and explain,

“die vegiee…i kasi makan brocollie and tofu jer kt die”

mmg xbleh blah,broccoli n tofu???

heh,dan aku pun ketawa…hahaha.

Previous Older Entries