doktor pakar cinta?

doktor pakar cinta-yusry

Jikalau mahu mendengar lagu, bukalah oh radio ohbuat ape bukak radio?kan ad iPOD..iPOD touch lg u!!~~:))

Jika mahu tonton wayang gambar, pergilah ke panggungpanggung?heh~download kt tenet je sudah..tgk kt umah VVIP,siap leh pause,reverse,forward lagik ^_~
Jikalau mahukan cinta oh cinta, tak perlu pergi jauhkene la pg jauhhh..bru ad sacrifice and appreciation..klo x hambarrrr
Kalau hidupmu terasa bosan, carilah hobi baruhobi baru??tidoq lagi best kowtt 😛
Kalau hidupmu rasa tertekan, cari tempat mengaduye..mengadu kt Tuhan la,bace quran,mintak petunjuk
Kalau hidupmu kesunyian kesunyian, tak perlu pergi jauhdh yg dekat pun sunyi..kenela g jauhh~~
Marilah datang berjumpa berjumpa, doktor pakar cintadoktor pakar cinta???amboiii senang seyh dpt DR.sape yg dok kasi pangkat nie??bape tahun untuk dpt pakar mcm ni?huh
Beroperasi 24 jam, pagi petang siang dan malam24 jam?? seven eleven ke??xde shiff??hikhik
Dijamin rawatan terbaik, untuk si cantikuntuk si cantik jekk???sian sape yg xberape nk cntik tuh kan?
Tak sia-sialah bergelar, seorang doktor pakar cintaxsia-sia ko kate???dh la ko sorang jek doc pakar cinta kt dunia nie…
Merawatmu hanyalah aku, baru rasa hati lebih gembirapastu rawat seorang patient je..ce bygkan..bapak pilih bulu doc ni..nk rawat soraang patient je..iskh,mmg la..pastu rse gembira pulak die dpt rawat sorg patient jek
Ambilku tiga kali sehari, mulakan di waktu pagicmne?3 kali sehari??kirenye one prescription bule tahan 8 jam je la ek??
Panggillah ku di sebelah petang, lepas jamuan tengah haripetang??xyah la..g makan goreng pisang n cekodok lagi best:)
Jumpaku di malam malam, barulah tidur nyenyakmasalahnye…klo xjumpe pun bole tido nyenyak~xpayah la kot 😛
Pasti mujarab rawatan rawatan, doktor pakar cintafailah ak wase rawaatan ko neh..mati patient!!
Memang selamat diguna, pengalaman bertahun lamatested on brape subject bru leh ckp selamat di gune ni??10?100?1000?10000?1000000…?
Pasti kau takkan kecewa, berjumpa doktor pakar cintatipu..tipu..tipu!!mne ade doc pakar cinta,doc ade pakar lain2 ade la..pakar kanak-kanak,jantung,buah pinggang,otak,etc..etc..xpecaye!!!

Doctor love, oh oh oh (3x)name ko mmg LOVE ke dlm IC???gedix gile..hisshhh

kuang-kuang..ak ekceli xpueh hati ngn lagu niee..sbb tu ak dok mnjawab dgn sarcastic nye niee..penat wehh blaja nk jd docte niee..ade ke sorang ni dok tulis lagu ni..senang2 je dok ,mengiktiraf diri die doc pakar cinta..bapaks xaci!!!no way man!!

pg la masuk medic school dulu..bru hang tau..!!

huh!-*lobang hidung menjadi beso*

 

 

Advertisements

jangan cinta bilang benci

saya benci awak!

benci!

benci!

benci!

bila saya ambil keputusan untuk benci awak,

mesti something akan jadi, yang bukan menambahkan kebencian, tetapi menaikkan satu point level kesukaan.

mahu saya beri contoh>??? tidak perlu mungkin…

sila tanya saya sendiri jika mahu tahu, kan?

something…hurmmm~

saya benci ini.

kita macam ada telepathy.

suka dalam diam, benci pun dalam diam.

bercakap dalam diam, tapi mengerti segalanya.

oh, ini macam poyo.

mungkin ada yang sudah termuntah bila baca ini. (aku juga 😛 )

OK. i hate this part of my life!!!

“awak, pinjam eraser bule tak? kenapa la awak kasi saya pensel untuk tulis kisah kite nieeee???”

benci lagi.

🙂

you don’t know anything about this

aku harap tak akan ternanges.

Untuk menganti the whole cycle Peads aku yang aku tak pergi sebab masuk sepital arituh.

dan kebanyakannya bersama cikgu plg “febret” mase blaja Peads.

“Maria Gregorevna” (satu nama yg mungkin aku lupa kot dlm sepluh tahun lagi tapi bukan sekarang).

kini nama itu menghantui aku.

“Maria Gregorevna”

“Maria Gregorevna”

“Maria Gregorevna”

“Maria Gregorevna”

“Maria Gregorevna”

Even sepatutnya dalam kepala aku,

“Peads”

“Peads”

“Peads”

“Peads”

“Peads”

aku rase kalo korang kenal pompuan nie,korang pun akan jadi mcm aku 😦

Tuhan tolonglah…

hantarlah ape2, untuk selamatkan aku.

aku rasa mahu mati bila ber-kelas bersama “Maria Gregorevna” dalam jarak 60cm, mata bertemu mata.

Mata aku xdapat nk tgk notes pun bile die tanye soklan.

Ya.

Sebab jarak kami terlalu dekat.

dan aku rasa seperti mahu berhenti bernafas.

Aku harap satu legenda akan tercipta.

Satu legenda yang best.

Apela nak jadi dengan hidup aku ni?

.:wahai adikku,jangan kau menangis:.

target tidak tercapai hari ini 😦

apa mahu jadi nanti?

aku pun tidak tahu…

aku harap segalanya dipermudahkan Tuhan

****

ibu msg hari ini.

Ayen menanges-nanges mahu balik. Katanya tak mahu duduk asrama.

Ada senior buli die. (biasela tuh, welcoming gift aku kate)

ibu suruh aku kasi nasihat sama Ayen.

dan ibu slalu merujuk pada aku untuk masalah menanges mahu balik xnak tggl di asrama Ayen ini.

Biaselah aku pun berpengalaman dulu..heh~

Bukan ibu saja. Papa juga. Papa hantar msg panjang lebar cerita pasal kesedihan Ayen.

Aku pula malas mahu balas pnjg lebar 😛

Semua asyik mengadu pada aku.

Mereka kasihan dgn Ayen asyik nanges2.

Aku ckp, “bru2 mmg mcm tuh, nnti2 dh lame okla..”

aku mmg wondering habes, “dulu masa aku duduk asrama,klo aku nanges, kt sape la ibu dgn papa mengadu kan???kekekeke:)

Adeh..cmne aku nk kasi semangat kt die to stay?

hisshhh..budak2 sekarang ni..lembik betul. Mcm Ayen nie.(sorry ayen, but this is d truth).

please take me for example, sekolah lg jauh frm Ayen dulu..at least Ayen nye asrama dkt our hometown, Ipoh..kakak???yee..kakak kt Seremban. Ibu ngn papa xpernah smpai Seremban, tapi sbb kakak dpt sekolah kt sane, 1st time diorg smpai Seremban dan hantar kakak sampai ke Seremban. Dulu family kite agak susah, kereta family yg ade pun stakat Mitsubishi 2nd hand yg  Papa beli mase Ayen pun belum lahir lagi. Paling teruk..kerete tuh 2nd hand so, stakat plg jauh penah smpai Penang kot…ke Kedah..tapi Papa pandu jugak kerete tuh pelan2..smpai jugak kitaorg kt Seremban mase tuh.(mule-mule, ibu dgn papa nk sewa kereta yg terrer siket, tapi sbb susah, xcukup bajet..papa pandu jugak kete yg sekarang nie ibu pggil besi buruk papa :)..tengok susah tau dulu..Ayen kene bersyukur dan jadi lebih kuat.Tak mahu merengek lagi mahu balik. Ade banyak lg cerita-cerita sedih dan mengaharukan yg membuatkan kakak menjadi lebih kuat dan xkan menjadi lembik walau jauh dr keluarga tercinta..cukup ini saja kakak beritahu..

nnti Ayen kate “yelaaaa..itu zaman kakak..zaman kite susah, sekarang dh lain..Ayen nk balik jugak!”

Ayen, perjalanan Ayen masih jauh..byk lagi lengkok dan liku perlu dilalui. Hrap Ayen tabah dan sering bersabar.

Ayen kata Ayen mahu balik sbb kene buli dgn senior. Kakak pun kene buli jugak dulu…tapi kakak slalu ingt dlm kepala hotak kakak ni..

“biala,diorg nk buli,nak marah,nak jerit,buatlah..yg penting diorg xboleh sentuh aku,xluak nye,lame2 boring la tuh”

paling brutal bila:

“diorg boleh bwt ape2 kt aku, yg penting aku xkan mati :D”—>ayat yg memerlukan bimbingan ibu bapa untuk bacaan kanak2 muda 🙂 esp you Ayen 🙂

tuh ayat kt ats tuh punyelah nk ckp betapa tgginya tahap stress kakak yg kene buli mse jd junior dulu.

tapi..last2 kakak survived je..despite what happen..berjaye dgn flying colours juga..

konklusinya,

“jangan fikir pasal manusia2 lain yg menyakitkan hati Ayen, tapi fikir pasal orang2 yg menyayangi Ayen dan diri Ayen sendiri”

Aku harap aku berada dekat dgn Ayen.(soon Ayen,2 months more..:) )

Cheer her up.Kasi semangat.Peluk die.

Marah2 comel kenapa nk nanges2 masuk asrama,sedangkan die yg berie-rie nk pergi dulu.

kalau boleh nk duduk sebelah die dalam kelas.tido sebelah die dlm dorm.Mahu kasi support,”you can do it baby!!~” (ini mcm melampau kan? )

ini mmg plg perlu bwt..

ketok kepala senior yg buli adek manje buchuk masam aku ini.Siap ko,nnti aku balik Malaysia.Ko mmg kene.hee~

yela. Golongan adek2 ni mmg manje.Perlu di timang, perlu di backing.

Baru mereka rasa disayangi and rasa they are not alone.kan?

dunia itu satu. tapi mengapa ada dua dunia kita berbeza?

kau jangan ingat aku dalam dunia aku saja.
aku juga kadang kala lihat dunia kau.

dunia kita tak sama.
ini bukan salah aku.
ini juga bukan salah kau.

kerana perbezaan dua dunia ini.
kita berdua semakin renggang
semakin menjauh dan mungkin tak lama lagi…
akan hilang.

Hilang.

Hilang yang hilang,bukan tercicir orang akan jumpa.
kau kesah?
aku rasa tidak.
Sebab, kau sibuk dengan dunia kau bukan?
aku?
aku rasa mungkin.
Sebab,kadang-kala aku lihat dunia kau dan teringat.

Tak tahu pula dengan kau.
Kau juga kadang-kala melihat?

Aku tak tahu bagaimana mahu baiki semua ini.
Kejap,
Apa pula yg mahu dibaiki sebenarnya?

Dunia aku?
Dunia kau?

tidak ada kaitan untuk post ini:”kau ibarat burung biru yang bawa kebahagian”-ayat catchy dlm cite doreamon yg aku tonton..ahaks:)

boleh tak jangan asyik nak inject je?????

huh!

headache yg melampau sejak pagi. Tak tahan lalu ke kaunter nurse meminta paracetamol.

Tidak lupa juga rasa mcm demam. Minta thermometer sekali mahu ukur suhu.

Ukur suhu.

Demam sikit-37.2 celcius..nurse mahu inject, aku kata xpayah.

sebab aku penah tanye nurse, ape korang inject klo patient demam..?

die jawab: “Antibiotic”–wth, bgla anti-pyretic ke hape, ni antibiotic..huh..

dan aku tau, aku demam bukan sbb bacteria, tapi sbb viral infection (my doc dh sahkan)..it’s viral infction!

so, “xde gunenye antibiotic semue tuh” membazir je..

“just gimme d damn paracetamol!!!enough! xperlu cucuk2 semue.” (aku terjerit dlm hati)

aku minta lagi. “aku mahu paracetamol”…

pstu die bukak almari cari…”paracetamol xde, aspirin ade”

okey..bole..”gimme d freakin aspirin now, this headache is killing me” 😦 (tapi aku yg terkeluar frm mulut: okey .bole)

tapi yg terkeluar x dr mulut nurse: “slalu klo demam kitaorg inject je, xbg aspirin2 nie, klo nk jugak pg tnye doc sndiri”

OMGGGGGGGG!!!!—-mmg menguji kepala hotak aku yg tgh sakit nehh (it’s just an aspirin for God sake, n it’s give no harm!!-except to anyone contraindicated with it, which is NOT me!)

aku dgn sabar dan penuh mcm…”aiiiiii..~~~ berjalan ke bilik doc.

ketuk pintu, dan masuk.

“saya sakit kepala dan ade demam sikit bole saya amik aspirin tnpa perlu kene inject?”

doc: “kan saya dh bgtau awak, demam dan sakit kepala ni bukan sbb pneumonia (aku nye  pneu sbb bacteria)..tapi sbb viral infection, sbb tuh awak rase cm tuh..ya, aspirin boleh..”

TENGOK!!!

kan aku dh kate, xgune nye nurse…habes jatuh martabat aku sbgai student medic tahun keempat, aku tahula wutsoever medicine to consume..ciss~~~

btw,aku pg jmpe doc tuh pn nk cukup syarat je supaya nurse tuh bole bg aspirin tuh kt aku..nsb baik ini bukan english speaking or malay speaking country..klo tak..haihhhh..aku mmg nk melawan mse die xnak kasi aku aspirin tuh..

asyik nak inject orang je..itu je ko tahu!!!

benci.

hitam itu menawan,putih itu…?

OMG!!!!!!!!!!!!

okey sudah cukup.itu saja~

***********

aku mahu cerita kuasa

contra-attraction

siapa di sini warna kulitnya agak tanned, or sehinggalah boleh dikatakan hitam manis paling habes hitam gelap mcm arang?

aku mahu mengaku kulit aku tanned (bajet xceli kulit putih cume tanned cpt duk sun-tanning bwh sun..ahaks :P)

lepas itu..

dalam golongan2 yg tersebut di atas itu,termasuk aku, siapa pula yg seringkali dipuji gigi korang:(exception untuk siapa2 yg ade masalah gigi, gigi xberape nk cun dan perokok tegar yg giginya mmg berkarat xbole nk diselamatkan lg)

“amboiiii..putihnya gigi, ubat gigi apa ang pkai ni?bgtau sket..cheq nk cuba”

“putihnya gigi die”!!!

“aku wase gigi ko plg putih antare semue”

kalau korang la kan..korang dpt dialog2 cm neh, adakah korang akan rase bangge atau rase itu satu penghinaan yg indirect terhadap ke-tanned-an warna kulit korang?

aku pun confius…xtau mne satu betui…

aku wase ni mcm xaci kan?For example, seorang minah atau mamat..tgk rupe atau muke..bukanlah cantik atau kacak sgguh..tapi sbb diorg2 nih putih melepak,bak salji-salju…

“fuyyyooo..cun siot”

“perghhh..kacak gilerrr”

bwk mai siket..meh aku tanned kan kulit mereka yg putih salji-salju tuh..haaa..pastu aku nk tgk,ade lg tak perkataan cun atau kacak akan terkeluar dr mata2 yg memandang.. :D…

bak kate nenek aku : “ala..ape sgtlah..harapkan putih je..yg lain bukanye lawa pun~~” (bile die xmahu aku down sgt..kekeke)

padahal,slalu nenek aku mmg suke kutuk aku dgn kulit aku yg agak tanned ini (atah,nadia tahu atah putih sgguh, tapi atah jangan gelak lebih-lebih..)

*atah:(panggilan aku kepada nenek sebelah ibu)

atah slalu buat lawak sarcastic..contohnya mse aku kecik2 dulu,

“alalalala..mcm anak cina juai sayoq”-bila ibu belikan satu short pant ngn blazer dan t-shirt untuk aku pkai mse raye.

anak cina juai sayoq???? sarcastic sgguh..

pernah sekali..aku balik dr mengaji quran di waktu tgahari yg panas nk mampuih,masuk2 rumah je..atah terus ketawa berdekah-dekah tanpa henti melihat aku..aku tnye,”kenape?”

atah ketawa lagi…

dan berkata: “atah tgk nadia gelap sgt..atah xnmpk sape td…”

saje je!!!!mmg la..panas kt lua tuh..org kulit gelap..kene matahari siket..bukannye aku jd merah2 mcm udang kene bakar,tapi mstila berjelaga mcm arang..cett~~~~

******************

MELAMPAU AKU NEH..DUK KUTUK2 ORG KULIT PUTIH PULAK…HEHEH :))) tmbah ngn kisah xpuas hati aku lakss..kekeke~~

aku tau ade jugak hape org kulit cerah yg pernah la jugak ade org puji gigi diorg putih..tapi perasaan dan intuition aku mengatakan org kulit gelap, frequency nya mungkin lebih tggi dr korang2 yg kulit cerah.. (rase mcm nk bwt kajian/studies/bancian pulak untuk membuktikan ape yg aku fikir benar..hee~)

at least hitam itu menawan dan penuh misteri…hahahahaha 😀

Previous Older Entries