you don’t know anything about this

aku harap tak akan ternanges.

Untuk menganti the whole cycle Peads aku yang aku tak pergi sebab masuk sepital arituh.

dan kebanyakannya bersama cikgu plg “febret” mase blaja Peads.

“Maria Gregorevna” (satu nama yg mungkin aku lupa kot dlm sepluh tahun lagi tapi bukan sekarang).

kini nama itu menghantui aku.

“Maria Gregorevna”

“Maria Gregorevna”

“Maria Gregorevna”

“Maria Gregorevna”

“Maria Gregorevna”

Even sepatutnya dalam kepala aku,

“Peads”

“Peads”

“Peads”

“Peads”

“Peads”

aku rase kalo korang kenal pompuan nie,korang pun akan jadi mcm aku 😦

Tuhan tolonglah…

hantarlah ape2, untuk selamatkan aku.

aku rasa mahu mati bila ber-kelas bersama “Maria Gregorevna” dalam jarak 60cm, mata bertemu mata.

Mata aku xdapat nk tgk notes pun bile die tanye soklan.

Ya.

Sebab jarak kami terlalu dekat.

dan aku rasa seperti mahu berhenti bernafas.

Aku harap satu legenda akan tercipta.

Satu legenda yang best.

Apela nak jadi dengan hidup aku ni?

fight for my rights

my fellow junior: siti hajar mohd farid…admitted here at d same hspital, for the same diagnose-pneumonia..but she been here for almost 2 weeks already..

hajar mcm senior aku kt sini.die byk bagi tips pasal kehidupan kt ward dan mcm mane nk get social ngn pesakit-pesakit lain. die selalu temankan aku. kitaorg slalu makan dan jalan same2.aku selalu tumpang bilik air die ( sbb ward die ward vvip).dan kitaorg gelak ketawa tgk cite klakar same2, pastu setiap kali aku kene pg injection msti hajar temankan,aku xsuruh pun, tp die akan pg same2 dgn aku..tapi sekarang hajar dh kua..

aku tinggal seorang lagi 😦 dan tiada org teman aku pg injection kt procedure room 😦

lepas hajar keluar, aku bwt drama ayaq mata xmau kene cucuk bontot…aku menangis-nangis mcm budak kecik xnak kene cucuk ..(sebenarnya aku okey saje pg cucuk semue, tapi the last shot-before drama,

a.k.a yg ketiga-belas kali nye cucuk bontot, sgt sakit..aku jd trauma dan sbb itu aku bwt drama :p )..btw,hajar kate,

“kak nad, xpayahla nk kire2 bape kali kene cucuk bontot or msk IV,nnti punyela byk kali smpai tidak terkire banyaknye,smpai kite malas dh nk kire lagi..”

(me:hajar, i’m still counting right now..10 bontot injection,19 IV injection)—>if i’m not mistaken..lalala~

*******

nasib baik makcik2 se-ward aku ingt aku bukan buat perangai gedik..(tp aku bukan geds nk nanges,aku mmg takot dowh, kene cucuk kt ctu lg 😦 )

bile aku menangis berdrama malam itu, semue org beri perhatian pada aku.—>tgk setiap kejadian ade hikmahnya,nangesla slalu 😛

even makcik ward sebelah menghulurkan buah-buahan tanda memujuk aku yg ala2 gedik menangis xtahu malu ini..hee~

makcik baju merah febret aku pulak, bagi aku satu bar cokelat, pujuk aku supaya berhenti nanges…tapi bile die kate pada aku,”jgn nanges lagi,sudah berhenti..”—>tindakan reflex:lagila kita mahu nanges kan??

last2..nasib baik harituh aku xpayah di inject kt bontot, nurse kate: esok, pegi mintak kt doc nk inject IV..yeay~!!!terus air mate aku berhenti mengalir-galir mcm air paip yg terbukak xbule tutup.:P

********

manusia akan adapt untuk keadaan sekeliling.

aku manusia. Jadi aku adapt. 🙂

aku sudah boleh terima kenyataan, bahawa aku sakit dan aku perlu treatment di sini.

aku hanya perlu lalui semue ini dengan sabar dan enjoy d moment.

harap aku lekas sembuh dan boleh pulang untuk habeskan cycle, study untuk exam sem, have an excellent result dan pulang~ ke Malaysia!!!! 🙂

p/s:aku penah ade impian untuk jadi pesakit di hospital dan tulis belog dari bed pasakit dan cerita perasaan dan pengalaman aku..aku ingt ini hanya akan terjadi dlm drama tv, tp ini tidak lagi drama tv bayangan aku, tapi drama hidup aku 🙂

.::hurricane jane::.

aku yang terhimpit

disepit sakit tak siapa peduli

mahu sembunyi dituduh pengecut

mahu berlari tapi tak sampai

 

serabut-serabut-serabut-serabut-serabut-serabut-serabut-serabut-serabut-serabut

i wish we can tell what’s inside without give harm to others

i wish it’s was only ME and only ME

i wish u can just understand it by the look on my face

i wish we are using unspoken language

i wish you never meet that kind of person

i wish you never change

i wish to listen more about your problems

i wish this never would happen

i wish…

i never wrote this

a marvellous 2010

in the eve of new year,some…

just love to dance,and they danced.

just love to sleep,and they slept.

just love to count,and they counted down.

just love to gaze,and they gazed to the stars.

just love to watch,and they watched the fireworks.

Many beautiful and nice things to do,but it’s been a year now.Hope this new year promise something as beautiful and as nice what a life is.

“Life is like a flavour,some are yummy but some are not.Which flavour would you choose?”

have a bless and wonderful new year ahead!!!Happy New Year 2010! 🙂

bicara tentang syurga

hey kamu yg manis..

iya,mahu apa kamu?

mahu kamu,boley ngak?

ngak boleh,aku udah ada yg punya

siyapa?

siyapa ya? hurmm…ngak tahu lagi

waduh2..kok ngak tahu pula siyapa

dia juga ngak tahu..jadi g mna sih?

jadi,ape ha..?

kenapa bila xnak jumpe,mesti terjumpe.

bila nk jumpe,xterjumpe pulak.

hate it.

huh~

blah la

aku mahu kebahagian itu

mamat itu berjalan

senyum

lesung pipit nmpk,sgt comel

berhenti berjalan

senyum

lesung pipit ade lagi..ya Allah,comel sgguh

berdiri tunggu bas

senyum lagi…kenape ek?

“kebahagian yg tersangat.u don’t have 2 make d smile, or force it to look like a smile,just leave it to d mouth musles n d brain to make it real”