whaddup nad

🙂

recently, i got my “L”…haha,baru nk bwt dh tue bangka:P

the "L" lesen

kebanyakan orang kata, “L” tue LEMBU, but no..i wnt to put tht as “LEMAH-LEMBUT” bule??

*****

saya ada di malaysia sekarang ya!

here r some of the 1st caption of the loves one tht i captured…

nurul nasrin-comel 1

the last time i saw her,kurus..tinggi(but,xsmpai lg nk challenge her systa 🙂 ) dan GELAP!!hehehe:P

now, she is still kurus,but myb gain 1 or 2 kg..tinggi approaching my height!! whoaaaa,improvement ryte?..nnnn kurang GELAP 🙂

mohd amirul-comel 2

here is another cikedingg..last time..shorty..ade panau kt muke :)..rmbut skema

now,tinggi nmpk ye adekkk..rmbut skema still the same…n still the same sweet little “adek” voice..haha 🙂

the trio bersaudara

ha,tht one the kazen-nina :)..dh besaq..dulu kechik ja..

mohd asyraf-the one yg dh xcomel

yang ini RARE species,ssh to capture sbb xddk same ngn family..

last time,mcm kambeng..

now pun mcm kambeng..

makeover please…!!!!

remove!

HAHA 😀

 

 

of weekend and date :)

kill me

siapa yang tak mahu dengar kata, haruslah kita tembak saje kepala die~:)..kan?

kalau kita geram dengan seseorang,rase macam mahu cekik2 dan bunuh saje die kan? tapi sebab kita masih waras,kita xkan buat sume tu…

sebab kte akn cool,dan bwt relax..mesti bertenang.

yelar..sabar itu separuh dari iman.

*******

piza+ice-cream=heaven

kite makan bile kite lapar.kite melantak walau kite kenyang.Namun begitu,makan mase rase tension paling best,sbb kite akan order macam2,makan mcm beruk,kemudian rse gembira 😀

*******

dig in

makan2 kt lua..pikir2 lepas kenyang,bestnye kalau dpt boyfriend chef hotel 5 bintang!!!berangan seyh:PP..bru leh jadi cm afdlin shauki n vanida imran dlm “SEPI”..ehehehekkk…impian jela Nad:)

have a nice day people.

trouble is a friend,so family first forever 😀

Last but not least,here is my “DATE” :p

misshajarB 🙂

Do we look good together?

ihikhik~~:P

p/s: hajarB,excuse for d size of ur pic,d pixel is so big tht,it can’t be uploaded with my taik internet,so the small size here..ok?

.:selamat hari ibu:.

ini ibu saya yang tersayang

9th May 2011.
SELAMAT HARI IBU,UNTUK SEORANG YANG BERGELAR IBU SEJAK 24 TAHUN,1 SETENGAH BULAN YANG LEPAS 🙂
I LOVE YOU IBU!!!

Ibu,
Terima kasih sebab lahirkan dan jage nadia, dari kecil sampai besar..
Bile nadia tanye ape 1st impression ibu lepas nadia keluar dari perut ibu, ibu kate: “macam anak benggali”:D
Nadia gelak,ibu suke bwt lawak,xnak mengaku anak sendiri comel 😛 (ni sume papa punye pasal,nape ibu pilih org cm benggali kawen ngn ibu?sbb tu la 🙂 )

Mase Nadia dgn Asyraf kecik2..ibu selalu kate “dulu ibu jual kueh,untuk cari duit extra untk besarkan anak2 ibu,ingat tak?”lepas tu ibu ngn papa kayuh basikal,carry nadia kt blkg,asyraf kecik lg mase tu..siap kene ikat kaki die supaye tak msk dlm rim beskal”
lepas tuh,nadia jawab,”tak ingatla ibuuu”..tapi,terima kasih ats keringat ibu sungguh2 besarkan kite due beradik. 🙂

dulu mase tadika,hari penyampaian hadiah, 1st time kot ibu tgk Nadia bwt persembahan..persembahan ape?ye..tarian Melayu..lepas tuh ibu gelakkan Nadia, ibu kate”kenape Nadia menari mcm kayu?”
till now pun “i’m still kayu..gene sape la nii”:P

Sekolah rendah,Nadia plg happy bila:hari amik report kad,cekgu akan susun kerusi untk parents kt luar ikut tempat keberape Nadia dpt dlm kelas..Nadia bangge bile tgk ibu dan papa dpt ddk kt kerusi yg ke-3,ke-4,jarang la lebih dr sepuluh kan?ni sume sbb ibu rajin suruh org ulangkaji dan anta tusyen,terima kasih lg!..
Suke tak bile anak benggali ni dpt naik ats pentas amik hadiah mse majlis anugerah cemerlang?:))HEHE

Zaman dpt msuk SBP,Nadia gembira sgt2 sbb dpt ddk jauh dgn ibu,sbb biase la remaja bajet nk hidup sndiri xnk terkongkong dgn ibu dan papa:P..gembire je,ckp bye2,suh ibu ngn papa blk..tapi ibu tau tak,lepas ibu dan papa blk anta nadia..nadia msk toilet dan nanges mcm org gile??
Nmpk je tough,tp sebenarnye lemmbik..(biase la ank sulung kn kene bajet kuat)..sekolah asrama byk dugaan,dh la jauh,balik pn bile cuti panjang,dah la asyik kene buli ngn senior..tekanan betul.Tapi ibu tau ape yg buat Nadia bertahan?
Sebab IBU..ape2 je,when i’m feeling down,msti muke ibu yg akn muncul,semamgat yg ibu kasi mesti terngiang-ngiang kt kepala..klo ibu xbg semangat i dont think i can make it thru my boarding school day.Thanks ibu:)

Up till my college days..flying overseas,U’r always there..giving me support,help me making decision,make me a better person,and never giving up on me n now here i am!
i’m typing this for you on mother’s day 2011..on my “battle field” here in Russia.

THANK YOU IBU FOR BEING SUCH A GREAT MOM IN THE WHOLE WORLD!

reasons why anak ibu loves u:
-i love ur style,u’r my role model, and i’ll always wnt to be a mom like u!
-i love ur cooking,it’s d best in the whole world
-i love the way u gerak me bgn subuh..wanted to make ur voice as my alarm forever:)
-i love the warmth of your hands
-i love the way u membebel when i call you
-i love the way u ask me to study hard,and never forget to pray n bace Quran
-i love ur body scent when i hug u
-i love it when u’r proud of me
-i love when u;r giving advice to me
-i love when we go out shopping together
and the lists continue…

anak ibu

meow,do u miss me?

meow rileks ats tikar lidi

Meow Saye

Meow saye kaler kuning belang-belang

Meow saye sombong dan degil bile kenyang.

Meow tak mahu layan saye bile saye panggil kalau die kenyang.

meow tidur jelir lidah sbb kenyang betul

Saye rase nk tendang perut die bile die buat mcm tu…

Meow saye sgt gedik,die akan pijak2 keyboard laptop saye mase sate tgh gune laptop [nk attract attention la tuh..padan muke,xnk layan!]

Meow saye pernah termuntah & tercirrit dalam rumah sbb gaduh dgn kucen lain,tapi saye yg kene lap..YUCKS!!!

Saye akan ketuk kepala Meow kalau die degil,lepas tu die akan terkebil-kebil dan pening. Kadang-kadang die akan tolak2 manje tgn saye yg ketok kepala die,lalu lari sbb merajok.

Meow saye meow pertama saye,sbb saye xpernah bela meow lain sebelum ini,jadi saye sayang meow walau die degil dan gedik.

Meow akan tggu saye balik kalau saye keluar.Lepas tu meow akan ikut kemana saja saye pergi dlm rumah,lepas tu baru saye tahu,sebenarnya die lapar dan mintak makanan dgn mengiow,giow 🙂

meow usha gwa wt aisaimen,saying dont ignore me

Nenek kata,”jangan risau..kucen ade 9 nyawa..dia hidup lama”

walau saya sedih berjauhan dgn meow,saye harap meow tggu saye balik nnti…

dan ya..saye tulis karangan merepek ini sbb saye miss meow saye…MEOWWWW~~

moew blend in with lantai

.:wahai adikku,jangan kau menangis:.

target tidak tercapai hari ini 😦

apa mahu jadi nanti?

aku pun tidak tahu…

aku harap segalanya dipermudahkan Tuhan

****

ibu msg hari ini.

Ayen menanges-nanges mahu balik. Katanya tak mahu duduk asrama.

Ada senior buli die. (biasela tuh, welcoming gift aku kate)

ibu suruh aku kasi nasihat sama Ayen.

dan ibu slalu merujuk pada aku untuk masalah menanges mahu balik xnak tggl di asrama Ayen ini.

Biaselah aku pun berpengalaman dulu..heh~

Bukan ibu saja. Papa juga. Papa hantar msg panjang lebar cerita pasal kesedihan Ayen.

Aku pula malas mahu balas pnjg lebar 😛

Semua asyik mengadu pada aku.

Mereka kasihan dgn Ayen asyik nanges2.

Aku ckp, “bru2 mmg mcm tuh, nnti2 dh lame okla..”

aku mmg wondering habes, “dulu masa aku duduk asrama,klo aku nanges, kt sape la ibu dgn papa mengadu kan???kekekeke:)

Adeh..cmne aku nk kasi semangat kt die to stay?

hisshhh..budak2 sekarang ni..lembik betul. Mcm Ayen nie.(sorry ayen, but this is d truth).

please take me for example, sekolah lg jauh frm Ayen dulu..at least Ayen nye asrama dkt our hometown, Ipoh..kakak???yee..kakak kt Seremban. Ibu ngn papa xpernah smpai Seremban, tapi sbb kakak dpt sekolah kt sane, 1st time diorg smpai Seremban dan hantar kakak sampai ke Seremban. Dulu family kite agak susah, kereta family yg ade pun stakat Mitsubishi 2nd hand yg  Papa beli mase Ayen pun belum lahir lagi. Paling teruk..kerete tuh 2nd hand so, stakat plg jauh penah smpai Penang kot…ke Kedah..tapi Papa pandu jugak kerete tuh pelan2..smpai jugak kitaorg kt Seremban mase tuh.(mule-mule, ibu dgn papa nk sewa kereta yg terrer siket, tapi sbb susah, xcukup bajet..papa pandu jugak kete yg sekarang nie ibu pggil besi buruk papa :)..tengok susah tau dulu..Ayen kene bersyukur dan jadi lebih kuat.Tak mahu merengek lagi mahu balik. Ade banyak lg cerita-cerita sedih dan mengaharukan yg membuatkan kakak menjadi lebih kuat dan xkan menjadi lembik walau jauh dr keluarga tercinta..cukup ini saja kakak beritahu..

nnti Ayen kate “yelaaaa..itu zaman kakak..zaman kite susah, sekarang dh lain..Ayen nk balik jugak!”

Ayen, perjalanan Ayen masih jauh..byk lagi lengkok dan liku perlu dilalui. Hrap Ayen tabah dan sering bersabar.

Ayen kata Ayen mahu balik sbb kene buli dgn senior. Kakak pun kene buli jugak dulu…tapi kakak slalu ingt dlm kepala hotak kakak ni..

“biala,diorg nk buli,nak marah,nak jerit,buatlah..yg penting diorg xboleh sentuh aku,xluak nye,lame2 boring la tuh”

paling brutal bila:

“diorg boleh bwt ape2 kt aku, yg penting aku xkan mati :D”—>ayat yg memerlukan bimbingan ibu bapa untuk bacaan kanak2 muda 🙂 esp you Ayen 🙂

tuh ayat kt ats tuh punyelah nk ckp betapa tgginya tahap stress kakak yg kene buli mse jd junior dulu.

tapi..last2 kakak survived je..despite what happen..berjaye dgn flying colours juga..

konklusinya,

“jangan fikir pasal manusia2 lain yg menyakitkan hati Ayen, tapi fikir pasal orang2 yg menyayangi Ayen dan diri Ayen sendiri”

Aku harap aku berada dekat dgn Ayen.(soon Ayen,2 months more..:) )

Cheer her up.Kasi semangat.Peluk die.

Marah2 comel kenapa nk nanges2 masuk asrama,sedangkan die yg berie-rie nk pergi dulu.

kalau boleh nk duduk sebelah die dalam kelas.tido sebelah die dlm dorm.Mahu kasi support,”you can do it baby!!~” (ini mcm melampau kan? )

ini mmg plg perlu bwt..

ketok kepala senior yg buli adek manje buchuk masam aku ini.Siap ko,nnti aku balik Malaysia.Ko mmg kene.hee~

yela. Golongan adek2 ni mmg manje.Perlu di timang, perlu di backing.

Baru mereka rasa disayangi and rasa they are not alone.kan?

hitam itu menawan,putih itu…?

OMG!!!!!!!!!!!!

okey sudah cukup.itu saja~

***********

aku mahu cerita kuasa

contra-attraction

siapa di sini warna kulitnya agak tanned, or sehinggalah boleh dikatakan hitam manis paling habes hitam gelap mcm arang?

aku mahu mengaku kulit aku tanned (bajet xceli kulit putih cume tanned cpt duk sun-tanning bwh sun..ahaks :P)

lepas itu..

dalam golongan2 yg tersebut di atas itu,termasuk aku, siapa pula yg seringkali dipuji gigi korang:(exception untuk siapa2 yg ade masalah gigi, gigi xberape nk cun dan perokok tegar yg giginya mmg berkarat xbole nk diselamatkan lg)

“amboiiii..putihnya gigi, ubat gigi apa ang pkai ni?bgtau sket..cheq nk cuba”

“putihnya gigi die”!!!

“aku wase gigi ko plg putih antare semue”

kalau korang la kan..korang dpt dialog2 cm neh, adakah korang akan rase bangge atau rase itu satu penghinaan yg indirect terhadap ke-tanned-an warna kulit korang?

aku pun confius…xtau mne satu betui…

aku wase ni mcm xaci kan?For example, seorang minah atau mamat..tgk rupe atau muke..bukanlah cantik atau kacak sgguh..tapi sbb diorg2 nih putih melepak,bak salji-salju…

“fuyyyooo..cun siot”

“perghhh..kacak gilerrr”

bwk mai siket..meh aku tanned kan kulit mereka yg putih salji-salju tuh..haaa..pastu aku nk tgk,ade lg tak perkataan cun atau kacak akan terkeluar dr mata2 yg memandang.. :D…

bak kate nenek aku : “ala..ape sgtlah..harapkan putih je..yg lain bukanye lawa pun~~” (bile die xmahu aku down sgt..kekeke)

padahal,slalu nenek aku mmg suke kutuk aku dgn kulit aku yg agak tanned ini (atah,nadia tahu atah putih sgguh, tapi atah jangan gelak lebih-lebih..)

*atah:(panggilan aku kepada nenek sebelah ibu)

atah slalu buat lawak sarcastic..contohnya mse aku kecik2 dulu,

“alalalala..mcm anak cina juai sayoq”-bila ibu belikan satu short pant ngn blazer dan t-shirt untuk aku pkai mse raye.

anak cina juai sayoq???? sarcastic sgguh..

pernah sekali..aku balik dr mengaji quran di waktu tgahari yg panas nk mampuih,masuk2 rumah je..atah terus ketawa berdekah-dekah tanpa henti melihat aku..aku tnye,”kenape?”

atah ketawa lagi…

dan berkata: “atah tgk nadia gelap sgt..atah xnmpk sape td…”

saje je!!!!mmg la..panas kt lua tuh..org kulit gelap..kene matahari siket..bukannye aku jd merah2 mcm udang kene bakar,tapi mstila berjelaga mcm arang..cett~~~~

******************

MELAMPAU AKU NEH..DUK KUTUK2 ORG KULIT PUTIH PULAK…HEHEH :))) tmbah ngn kisah xpuas hati aku lakss..kekeke~~

aku tau ade jugak hape org kulit cerah yg pernah la jugak ade org puji gigi diorg putih..tapi perasaan dan intuition aku mengatakan org kulit gelap, frequency nya mungkin lebih tggi dr korang2 yg kulit cerah.. (rase mcm nk bwt kajian/studies/bancian pulak untuk membuktikan ape yg aku fikir benar..hee~)

at least hitam itu menawan dan penuh misteri…hahahahaha 😀

fight for my rights

my fellow junior: siti hajar mohd farid…admitted here at d same hspital, for the same diagnose-pneumonia..but she been here for almost 2 weeks already..

hajar mcm senior aku kt sini.die byk bagi tips pasal kehidupan kt ward dan mcm mane nk get social ngn pesakit-pesakit lain. die selalu temankan aku. kitaorg slalu makan dan jalan same2.aku selalu tumpang bilik air die ( sbb ward die ward vvip).dan kitaorg gelak ketawa tgk cite klakar same2, pastu setiap kali aku kene pg injection msti hajar temankan,aku xsuruh pun, tp die akan pg same2 dgn aku..tapi sekarang hajar dh kua..

aku tinggal seorang lagi 😦 dan tiada org teman aku pg injection kt procedure room 😦

lepas hajar keluar, aku bwt drama ayaq mata xmau kene cucuk bontot…aku menangis-nangis mcm budak kecik xnak kene cucuk ..(sebenarnya aku okey saje pg cucuk semue, tapi the last shot-before drama,

a.k.a yg ketiga-belas kali nye cucuk bontot, sgt sakit..aku jd trauma dan sbb itu aku bwt drama :p )..btw,hajar kate,

“kak nad, xpayahla nk kire2 bape kali kene cucuk bontot or msk IV,nnti punyela byk kali smpai tidak terkire banyaknye,smpai kite malas dh nk kire lagi..”

(me:hajar, i’m still counting right now..10 bontot injection,19 IV injection)—>if i’m not mistaken..lalala~

*******

nasib baik makcik2 se-ward aku ingt aku bukan buat perangai gedik..(tp aku bukan geds nk nanges,aku mmg takot dowh, kene cucuk kt ctu lg 😦 )

bile aku menangis berdrama malam itu, semue org beri perhatian pada aku.—>tgk setiap kejadian ade hikmahnya,nangesla slalu 😛

even makcik ward sebelah menghulurkan buah-buahan tanda memujuk aku yg ala2 gedik menangis xtahu malu ini..hee~

makcik baju merah febret aku pulak, bagi aku satu bar cokelat, pujuk aku supaya berhenti nanges…tapi bile die kate pada aku,”jgn nanges lagi,sudah berhenti..”—>tindakan reflex:lagila kita mahu nanges kan??

last2..nasib baik harituh aku xpayah di inject kt bontot, nurse kate: esok, pegi mintak kt doc nk inject IV..yeay~!!!terus air mate aku berhenti mengalir-galir mcm air paip yg terbukak xbule tutup.:P

********

manusia akan adapt untuk keadaan sekeliling.

aku manusia. Jadi aku adapt. 🙂

aku sudah boleh terima kenyataan, bahawa aku sakit dan aku perlu treatment di sini.

aku hanya perlu lalui semue ini dengan sabar dan enjoy d moment.

harap aku lekas sembuh dan boleh pulang untuk habeskan cycle, study untuk exam sem, have an excellent result dan pulang~ ke Malaysia!!!! 🙂

p/s:aku penah ade impian untuk jadi pesakit di hospital dan tulis belog dari bed pasakit dan cerita perasaan dan pengalaman aku..aku ingt ini hanya akan terjadi dlm drama tv, tp ini tidak lagi drama tv bayangan aku, tapi drama hidup aku 🙂

Previous Older Entries