boleh tak jangan asyik nak inject je?????

huh!

headache yg melampau sejak pagi. Tak tahan lalu ke kaunter nurse meminta paracetamol.

Tidak lupa juga rasa mcm demam. Minta thermometer sekali mahu ukur suhu.

Ukur suhu.

Demam sikit-37.2 celcius..nurse mahu inject, aku kata xpayah.

sebab aku penah tanye nurse, ape korang inject klo patient demam..?

die jawab: “Antibiotic”–wth, bgla anti-pyretic ke hape, ni antibiotic..huh..

dan aku tau, aku demam bukan sbb bacteria, tapi sbb viral infection (my doc dh sahkan)..it’s viral infction!

so, “xde gunenye antibiotic semue tuh” membazir je..

“just gimme d damn paracetamol!!!enough! xperlu cucuk2 semue.” (aku terjerit dlm hati)

aku minta lagi. “aku mahu paracetamol”…

pstu die bukak almari cari…”paracetamol xde, aspirin ade”

okey..bole..”gimme d freakin aspirin now, this headache is killing me” 😦 (tapi aku yg terkeluar frm mulut: okey .bole)

tapi yg terkeluar x dr mulut nurse: “slalu klo demam kitaorg inject je, xbg aspirin2 nie, klo nk jugak pg tnye doc sndiri”

OMGGGGGGGG!!!!—-mmg menguji kepala hotak aku yg tgh sakit nehh (it’s just an aspirin for God sake, n it’s give no harm!!-except to anyone contraindicated with it, which is NOT me!)

aku dgn sabar dan penuh mcm…”aiiiiii..~~~ berjalan ke bilik doc.

ketuk pintu, dan masuk.

“saya sakit kepala dan ade demam sikit bole saya amik aspirin tnpa perlu kene inject?”

doc: “kan saya dh bgtau awak, demam dan sakit kepala ni bukan sbb pneumonia (aku nye  pneu sbb bacteria)..tapi sbb viral infection, sbb tuh awak rase cm tuh..ya, aspirin boleh..”

TENGOK!!!

kan aku dh kate, xgune nye nurse…habes jatuh martabat aku sbgai student medic tahun keempat, aku tahula wutsoever medicine to consume..ciss~~~

btw,aku pg jmpe doc tuh pn nk cukup syarat je supaya nurse tuh bole bg aspirin tuh kt aku..nsb baik ini bukan english speaking or malay speaking country..klo tak..haihhhh..aku mmg nk melawan mse die xnak kasi aku aspirin tuh..

asyik nak inject orang je..itu je ko tahu!!!

benci.

senyum dan sedih

hello blog!!n people who are reading 🙂

hari ini sangat best…SEBAB suhu kat luar bukan negative pun.

hanya 5 degree celcius.

aku baru bangun tido tadi..

tapi mase aku tido,aku terjaga-jaga dan terbuka-buka mata.

bila mata aku terbuka, aku pandang bilik aku…

SANGAT HORROR..aku rse mcm tgh tido dlm stor (mungkin ini waktu untuk kemas bilik)

paling xbole blah,bile aku pandang dinding..aku nmpk kaler-kaler kt dinding mcm bintang-bintang tgh ade kt dinding.

aku tutup mate aku dan bukak balik.

bintang-bintang lagi.

aku rase aku delirium

tapi xceli aku sedang mengalami hypnagogic hallucinatons-vivid dreams or hallucinations occur as the patient falls asleep or occasionally when apparently awake.

xfaham?

clik!

******************************

tanpa sepatah perkataan…

HARAM~

aku harap perasaan ku ini bagai perasaan manusia yang paling baik di dunia walau bila manusia jahat menyakitkan hati ini.

———————————————–

oh ya,Selamat Hari Natal untuk sahabat-sahabat yang meraikannya hari ini! 🙂

hot choc yg telah sejuk :(

aku balik frm class sejuk-sejuk…

before tht aku singgah Real(kind of supermarket here)  jap dan beli serbuk koko.

serbuk koko?

kenapa?sbb aku teringin sgt nk minum hot choc buatan sendiri..taruk gula,susu,vanila esesence..bla2 suke hati korang la nk letak ape..

aku pn bancuh la…pastu aku tggl kejap..5 menit je..5 menit!!

“HOT CHOC”

tgk dr perkataan..korang paham x ape??

bia aku jawab: minuman rase coklat yg panas..plg sedap di minum mse cuace sejuk(klo xsejuk pn sedap jugak)

tapi..aku tggl 5 menit je..

n guess what???”HOT CHOC ” aku dh x hot dhh~~ 😦

ni semue sbb winter in russia yg bonggok dan bodoh..bende panas letak sekejap dh jd sejukk..

hishhhh~~terus aku letak dlm peti ais..jadikan minuman cekelat sejuk pulak.

bluurggghhhhhh~~

the morning post

aku taip post ni sebaik saja bgn tidor dan sebelum mandi pagi.

sbb tadi aku rse aku mimpi yg agak menarik.

so,sebelum mimpi tadi hilang dr kepala aku,baik aku post di sini.

mcm ni…

semue mak-mak sedara aku tmbh ngn nenek-nenek sedara aku semuenye dok kasi hadiah barang kemas kt aku??

ape pasal entah.

aku bru je balik to malaysia mse tuh,so aku pn lawat la diorg kt rumah msg-msg..nmpk2 je muke aku,terus diorg persembahkan brg2 kemas hadiah diorg untuk aku.

ade sorang mak sedara aku tuh,aku siap tnye, “apsal pattern cmni lak?kaler hijau batu die?”(sbb aku xminat hijau)..n die balas, “xpe-xpe..kite tuka nnti batu die..”

boleh pulak.nak ikut citarasa aku.(aku suke gak).sbb mak aku penah kate,”org dh kasi hadiah tuh amik jela..xpayah nk complain2″

barang2 kemas yg diorg kasi..range from rantai2 to gelang2 tangan.

tapi kan..apsal cincin xde lak??(aku suke gak pakai cincin nie).

pastu…

alarm aku:”tell me something i don’t knw-selena gomez bunyikk.

aku malas nk tutup bia snooze sbb aku xdgr sgt pun alarm tuh..sbb aku dh penyekkan telefon aku(bunyi telah terserap kt badan aku)

tapi aku bgn gak 5 min kemudian..

**************

sakit hati betul melihat weather bar kt lappy..

“weather gile.ade ke -31 celcius?xpaham-paham ke org nk g class?bwt la mse aku g class mcm suam-suam kuku nye suhu,then,pas aku dh smpai class,bru la ko tuka blk to normal,selamat sikit kaki aku x sejuk.last skali..bile class aku habes,ko jd suam2 kuku balik n bile aku dh smpai hostel,aku jd normal balik..”

bola-bola api

amaran : jangan buli budak baik.nanti die jadi jahat.dan akan balas dendam.

p/s :tanpa belas kasihan.

today is hot sunny day..but

damn.

it’s -12 degree outside.

sejuk-er than yesterday.

hurm.lagu mna nk berchilling ni…

aiyak.

kerana mateku bukan mcm slalu

aku pun xpaham apsal aku pandang dgn ikhlas dan tulusnyer beruk itu tadi.

mate aku pandang die.and kalau nk d translatekan into words,

“what,what r u trying to say???i can’t hear u…”

satu word untuk aku…

“benggongggsss”

mcm2 words untuk aku…

“oiiiiii~!!!!mangkukss hayun???nape ko bwt perangai cm beruk nmpk pisang td?haihhh..slalu tenuk tuh xkan dpt buli ko.tp,hari ni ko dh terbuli.

di ulangi terbuli..[yelarrr..bukan aku nk kene buli pun]”

summary:

laen kali klo ade ape2 yg mnyampah,hujan ke,taufan ke,ribut ke, makesure jangan bagi respond n bwt bodo jek.and teruskan ngn kehidupan korang.

Previous Older Entries