do you agree?

 

 

i’m not mad with all the wrongs that i can explain…

but

i’m mad with the only truth that i couldn’t explain.

 

 

Advertisements

.:wahai adikku,jangan kau menangis:.

target tidak tercapai hari ini 😦

apa mahu jadi nanti?

aku pun tidak tahu…

aku harap segalanya dipermudahkan Tuhan

****

ibu msg hari ini.

Ayen menanges-nanges mahu balik. Katanya tak mahu duduk asrama.

Ada senior buli die. (biasela tuh, welcoming gift aku kate)

ibu suruh aku kasi nasihat sama Ayen.

dan ibu slalu merujuk pada aku untuk masalah menanges mahu balik xnak tggl di asrama Ayen ini.

Biaselah aku pun berpengalaman dulu..heh~

Bukan ibu saja. Papa juga. Papa hantar msg panjang lebar cerita pasal kesedihan Ayen.

Aku pula malas mahu balas pnjg lebar 😛

Semua asyik mengadu pada aku.

Mereka kasihan dgn Ayen asyik nanges2.

Aku ckp, “bru2 mmg mcm tuh, nnti2 dh lame okla..”

aku mmg wondering habes, “dulu masa aku duduk asrama,klo aku nanges, kt sape la ibu dgn papa mengadu kan???kekekeke:)

Adeh..cmne aku nk kasi semangat kt die to stay?

hisshhh..budak2 sekarang ni..lembik betul. Mcm Ayen nie.(sorry ayen, but this is d truth).

please take me for example, sekolah lg jauh frm Ayen dulu..at least Ayen nye asrama dkt our hometown, Ipoh..kakak???yee..kakak kt Seremban. Ibu ngn papa xpernah smpai Seremban, tapi sbb kakak dpt sekolah kt sane, 1st time diorg smpai Seremban dan hantar kakak sampai ke Seremban. Dulu family kite agak susah, kereta family yg ade pun stakat Mitsubishi 2nd hand yg  Papa beli mase Ayen pun belum lahir lagi. Paling teruk..kerete tuh 2nd hand so, stakat plg jauh penah smpai Penang kot…ke Kedah..tapi Papa pandu jugak kerete tuh pelan2..smpai jugak kitaorg kt Seremban mase tuh.(mule-mule, ibu dgn papa nk sewa kereta yg terrer siket, tapi sbb susah, xcukup bajet..papa pandu jugak kete yg sekarang nie ibu pggil besi buruk papa :)..tengok susah tau dulu..Ayen kene bersyukur dan jadi lebih kuat.Tak mahu merengek lagi mahu balik. Ade banyak lg cerita-cerita sedih dan mengaharukan yg membuatkan kakak menjadi lebih kuat dan xkan menjadi lembik walau jauh dr keluarga tercinta..cukup ini saja kakak beritahu..

nnti Ayen kate “yelaaaa..itu zaman kakak..zaman kite susah, sekarang dh lain..Ayen nk balik jugak!”

Ayen, perjalanan Ayen masih jauh..byk lagi lengkok dan liku perlu dilalui. Hrap Ayen tabah dan sering bersabar.

Ayen kata Ayen mahu balik sbb kene buli dgn senior. Kakak pun kene buli jugak dulu…tapi kakak slalu ingt dlm kepala hotak kakak ni..

“biala,diorg nk buli,nak marah,nak jerit,buatlah..yg penting diorg xboleh sentuh aku,xluak nye,lame2 boring la tuh”

paling brutal bila:

“diorg boleh bwt ape2 kt aku, yg penting aku xkan mati :D”—>ayat yg memerlukan bimbingan ibu bapa untuk bacaan kanak2 muda 🙂 esp you Ayen 🙂

tuh ayat kt ats tuh punyelah nk ckp betapa tgginya tahap stress kakak yg kene buli mse jd junior dulu.

tapi..last2 kakak survived je..despite what happen..berjaye dgn flying colours juga..

konklusinya,

“jangan fikir pasal manusia2 lain yg menyakitkan hati Ayen, tapi fikir pasal orang2 yg menyayangi Ayen dan diri Ayen sendiri”

Aku harap aku berada dekat dgn Ayen.(soon Ayen,2 months more..:) )

Cheer her up.Kasi semangat.Peluk die.

Marah2 comel kenapa nk nanges2 masuk asrama,sedangkan die yg berie-rie nk pergi dulu.

kalau boleh nk duduk sebelah die dalam kelas.tido sebelah die dlm dorm.Mahu kasi support,”you can do it baby!!~” (ini mcm melampau kan? )

ini mmg plg perlu bwt..

ketok kepala senior yg buli adek manje buchuk masam aku ini.Siap ko,nnti aku balik Malaysia.Ko mmg kene.hee~

yela. Golongan adek2 ni mmg manje.Perlu di timang, perlu di backing.

Baru mereka rasa disayangi and rasa they are not alone.kan?

why lecture a hateful event

i hate it when:

-i’m lost in the middle of lecture

-i can’t understand what d..lecturer explaining

-she speaks too fast

-what an unclear speech,words,etc..

-i can’t spell some scientific names,terms,whatsoever correctly

-i fall asleep (unwillingly)

-“what the heck the others are writing?”

-she smile to me, and i’m nodding my head

-too many info that make me want to vomit!!!

-my handwriting sucks!

-her voice sounds irritating in the half part of the lecture

-no table to write my notes

-she’s not organized, saying out what on her mind..(so,notes mcm bubur kacang)

-i’m hungry and my stomach is making a song for me

.:ribut salji tebal jahat:.

x-ray of fractures

gambar pasal 1

 

sebab gamba ni..

tadi aku tertumpahkan air teh anna, sipi-sipi nk kene baju die dh.nasib baik die sempat elak.

aku rse bersalah sgt.aku nak ganti,tapi aku xbawak cukup duit untuk beli yg baru.

so,aku hanye mampu ckp sorry beribu-ribu kali je.(dan berharap akan gnti balik esok la d latest)

gambar pasal 2

sbb gmba ini lagi..

aku ter-stuck dlm traffic-jam for 2 hours.

rasa mcm mahu mati.

snow ni la jugak pn satu..aku kua2 je frm hospital..tibe2 semue dh putih dan tebal.

semue jadi kelam dan kabut.Jalan jadi jammed sbb hal ini.

aku dan anna terseksa.(anna lebih terseksa,sbb die xdpt tmpt duduk dlm bas).

semue jadi semak.

dari dalam bas,sampailah ke jalan raya.

semak..semak..semak..kepala hotak aku pn semak.

semak.

dengan harini la pulak turn aku masak.

dengan kesemakan itu..aku telah menghantar msg kejam kpd blockmate ku.

kesian diorg..sbb aku terus give-up xnk masak arini dan suruh diorg makan masing-masing.(sorry girls..i’ll make it up to u all someday..i promise)

seperti biase..hutang meal dibayar meal jugak nnti.

*******

dari 1330 till 1630..stuck till 1940..arrive almost 2000.

aku mcm nk termampuih.

 

hot choc yg telah sejuk :(

aku balik frm class sejuk-sejuk…

before tht aku singgah Real(kind of supermarket here)  jap dan beli serbuk koko.

serbuk koko?

kenapa?sbb aku teringin sgt nk minum hot choc buatan sendiri..taruk gula,susu,vanila esesence..bla2 suke hati korang la nk letak ape..

aku pn bancuh la…pastu aku tggl kejap..5 menit je..5 menit!!

“HOT CHOC”

tgk dr perkataan..korang paham x ape??

bia aku jawab: minuman rase coklat yg panas..plg sedap di minum mse cuace sejuk(klo xsejuk pn sedap jugak)

tapi..aku tggl 5 menit je..

n guess what???”HOT CHOC ” aku dh x hot dhh~~ 😦

ni semue sbb winter in russia yg bonggok dan bodoh..bende panas letak sekejap dh jd sejukk..

hishhhh~~terus aku letak dlm peti ais..jadikan minuman cekelat sejuk pulak.

bluurggghhhhhh~~

the morning post

aku taip post ni sebaik saja bgn tidor dan sebelum mandi pagi.

sbb tadi aku rse aku mimpi yg agak menarik.

so,sebelum mimpi tadi hilang dr kepala aku,baik aku post di sini.

mcm ni…

semue mak-mak sedara aku tmbh ngn nenek-nenek sedara aku semuenye dok kasi hadiah barang kemas kt aku??

ape pasal entah.

aku bru je balik to malaysia mse tuh,so aku pn lawat la diorg kt rumah msg-msg..nmpk2 je muke aku,terus diorg persembahkan brg2 kemas hadiah diorg untuk aku.

ade sorang mak sedara aku tuh,aku siap tnye, “apsal pattern cmni lak?kaler hijau batu die?”(sbb aku xminat hijau)..n die balas, “xpe-xpe..kite tuka nnti batu die..”

boleh pulak.nak ikut citarasa aku.(aku suke gak).sbb mak aku penah kate,”org dh kasi hadiah tuh amik jela..xpayah nk complain2″

barang2 kemas yg diorg kasi..range from rantai2 to gelang2 tangan.

tapi kan..apsal cincin xde lak??(aku suke gak pakai cincin nie).

pastu…

alarm aku:”tell me something i don’t knw-selena gomez bunyikk.

aku malas nk tutup bia snooze sbb aku xdgr sgt pun alarm tuh..sbb aku dh penyekkan telefon aku(bunyi telah terserap kt badan aku)

tapi aku bgn gak 5 min kemudian..

**************

sakit hati betul melihat weather bar kt lappy..

“weather gile.ade ke -31 celcius?xpaham-paham ke org nk g class?bwt la mse aku g class mcm suam-suam kuku nye suhu,then,pas aku dh smpai class,bru la ko tuka blk to normal,selamat sikit kaki aku x sejuk.last skali..bile class aku habes,ko jd suam2 kuku balik n bile aku dh smpai hostel,aku jd normal balik..”

apa yg aku atau anda juga rasa masa study

selalu kan bile korang blaja untuk exam,

pernah x korang rse cm sakit hati bile bace satu2 jenis tajuk?

pernah x korang rse “apehal la byk sgt classification,types, bla..bla..bla..

pernah x bile korang bace,rse cm korang xpaham pun ape mnde yg dbace,mcm xceli korang tgh go thru huruf-huruf je?

pernah x,boring gile,semue nie facts..kene hafal siottttt~~~

aku tgh rase mcm nie semue skrg.

aku tgh bace topology of small and large intestine..

dan aku sgt rse sakit hati betul la.

betul.xtipu.sakit betul.

small intestine,

nmpk je mcm mee goreng

bergulung-gulung spiral dlm abdominal cavity,

tp mengade hell.

for example la kan,si duodenum niiiiii..geram akuuu

bentuk die mcm bulat xsiap.

that’s all la kan.titik.enough.xpayah nk cite byk2 lagi.

tapi..mmg mengade habes.

nak ade superior part,ascending part,horizontal part,descending part.

ssgh mengada.

menambahkan lg kesengalan..

setiap part ade lak region die,dr mne smpai ke mane.Pastu kne tau la pulak ape mnde ade kt dlm die la,itu la,ini la..wwarrgghhhhhh

ok.itu aku bru cite psl duodenum.

dh sepanjang itu.

belom tmbah lg jejunum,ileum. dan large intestine.

MMG SAKIT HATI.

bole x klo aku xnk bwt semue ni dlm perkataan?aku nk tunjuk je,ok yg part ni kt cni,smpai cni,pastu habes kt cni..bla..bla..

bile teringatkan balik,aku rse geram.

mahu koyakan ape yg sdg aku bce,baling ke udara dan ketawa mcm org gila..

HAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA..

dan berkata;

“waaaa..cntiknyer kertas terbang2”..

pastu baling dan ketawa lg…

HEHEHEHEHHEHEHE

Previous Older Entries