hitam itu menawan,putih itu…?

OMG!!!!!!!!!!!!

okey sudah cukup.itu saja~

***********

aku mahu cerita kuasa

contra-attraction

siapa di sini warna kulitnya agak tanned, or sehinggalah boleh dikatakan hitam manis paling habes hitam gelap mcm arang?

aku mahu mengaku kulit aku tanned (bajet xceli kulit putih cume tanned cpt duk sun-tanning bwh sun..ahaks :P)

lepas itu..

dalam golongan2 yg tersebut di atas itu,termasuk aku, siapa pula yg seringkali dipuji gigi korang:(exception untuk siapa2 yg ade masalah gigi, gigi xberape nk cun dan perokok tegar yg giginya mmg berkarat xbole nk diselamatkan lg)

“amboiiii..putihnya gigi, ubat gigi apa ang pkai ni?bgtau sket..cheq nk cuba”

“putihnya gigi die”!!!

“aku wase gigi ko plg putih antare semue”

kalau korang la kan..korang dpt dialog2 cm neh, adakah korang akan rase bangge atau rase itu satu penghinaan yg indirect terhadap ke-tanned-an warna kulit korang?

aku pun confius…xtau mne satu betui…

aku wase ni mcm xaci kan?For example, seorang minah atau mamat..tgk rupe atau muke..bukanlah cantik atau kacak sgguh..tapi sbb diorg2 nih putih melepak,bak salji-salju…

“fuyyyooo..cun siot”

“perghhh..kacak gilerrr”

bwk mai siket..meh aku tanned kan kulit mereka yg putih salji-salju tuh..haaa..pastu aku nk tgk,ade lg tak perkataan cun atau kacak akan terkeluar dr mata2 yg memandang.. :D…

bak kate nenek aku : “ala..ape sgtlah..harapkan putih je..yg lain bukanye lawa pun~~” (bile die xmahu aku down sgt..kekeke)

padahal,slalu nenek aku mmg suke kutuk aku dgn kulit aku yg agak tanned ini (atah,nadia tahu atah putih sgguh, tapi atah jangan gelak lebih-lebih..)

*atah:(panggilan aku kepada nenek sebelah ibu)

atah slalu buat lawak sarcastic..contohnya mse aku kecik2 dulu,

“alalalala..mcm anak cina juai sayoq”-bila ibu belikan satu short pant ngn blazer dan t-shirt untuk aku pkai mse raye.

anak cina juai sayoq???? sarcastic sgguh..

pernah sekali..aku balik dr mengaji quran di waktu tgahari yg panas nk mampuih,masuk2 rumah je..atah terus ketawa berdekah-dekah tanpa henti melihat aku..aku tnye,”kenape?”

atah ketawa lagi…

dan berkata: “atah tgk nadia gelap sgt..atah xnmpk sape td…”

saje je!!!!mmg la..panas kt lua tuh..org kulit gelap..kene matahari siket..bukannye aku jd merah2 mcm udang kene bakar,tapi mstila berjelaga mcm arang..cett~~~~

******************

MELAMPAU AKU NEH..DUK KUTUK2 ORG KULIT PUTIH PULAK…HEHEH :))) tmbah ngn kisah xpuas hati aku lakss..kekeke~~

aku tau ade jugak hape org kulit cerah yg pernah la jugak ade org puji gigi diorg putih..tapi perasaan dan intuition aku mengatakan org kulit gelap, frequency nya mungkin lebih tggi dr korang2 yg kulit cerah.. (rase mcm nk bwt kajian/studies/bancian pulak untuk membuktikan ape yg aku fikir benar..hee~)

at least hitam itu menawan dan penuh misteri…hahahahaha 😀

Advertisements

a marvellous 2010

in the eve of new year,some…

just love to dance,and they danced.

just love to sleep,and they slept.

just love to count,and they counted down.

just love to gaze,and they gazed to the stars.

just love to watch,and they watched the fireworks.

Many beautiful and nice things to do,but it’s been a year now.Hope this new year promise something as beautiful and as nice what a life is.

“Life is like a flavour,some are yummy but some are not.Which flavour would you choose?”

have a bless and wonderful new year ahead!!!Happy New Year 2010! 🙂

Bento kyaraben:presentation is as important as preparation

“bila kamu berhenti mengejar dan kamu yang dikejar…”

**************

aku tgh layan satu cite Jepun dan ternampak satu bende comel nk mati.

Comel betul.

Buat aku angkat tangan letak kt muka dan tarik-tarik kulit muka aku.

Comel betul-betul.

Aku tekan butang previous nk tgk bende comel tuh.

Tak cukup lagi…

Aku siap pause lagi scene tuh.Nak tgk betul-betul bende comel tuh.

Mate aku yg sepet ni terus terbukak besar mcm katun jepun kalau diorg nmpk bende-bende diorg suka.

Air mata aku pun nk terkeluar sbb comel gile bende tuh.Aku juga rasa mahu terjerit, “COMEL!!!!!!”

“weyyyyyy..apesal comel nk mampus nieee???” kata aku 🙂

bende comel yg aku cakap tadi

Ni la die. “Bento“-lunch set org Jepun.Ade banyak jenis bento dan ini jenis “kyaraben

Ape?

Biase jer?tak comel pun?

Tapi, kan comel tuh?raksakse Totoro dlm bekas tgh tido ternganga dan die tido atas sayur-sayur tuh..

kawai-kawai ee dess”

ok xpe.Tingkatkan lagi tahap kecomelan dengan ini:

korang sanggup makan ni?

dan lagi…

kucing riang ria dlm bekas.

aku terus berangan nk buat bento kyaraben ni.

Lepas tuh,aku letak atas meje,duduk dan tengok je,xnak makan.Comel sgt dowh xsanggup makan.

Kalau yg aku bwt nnti comel lagu yg atas-atas tuh la.

Kalau tak…

“hello :),nguppp..” hehe.

Ngupp pn ngupp jugak..tapi tgk la,halal ke haram jgn pakai bantai je..Astagfirullahalazim..mcm nie :p

amaran: babi itu kan HARAM

haha.

macam-macam binatang ada

korang tengok gamba kt atas tuh.Perasan x?ade satu raksakse kt bawah.Die bwt dr sayur hijau.Comel kan?

Kalau aku xsuke sayur pun,aku terus suke.

Tapi raksakse hijau tuh mcm raksakse yg ultromen lawan dlm cite die kan?

klo budak-budak yg xnak jugak makan sayur even kite dh bwt bentuk raksakse nie,mesti die kate sbb raksakse jahat,dan die xnak jadi raksakse.kan?

xgune pnye budak~ciss.xpe..kite bwt bentuk superhero pulak atau katun fav diorg..

super mario

WALL-E..drama majority tanpa dialog yg sweet~

meatballs tuh nmpk sedap

untuk sape-sape yg suke duduk depan lappy or com or main nintendo,ini untuk anda..

kreativiti yg melampau

ingat senang nk bwt bentuk-bentuk ni?Susah woo~~sbb tuh aku search jugak la care-care nk bwt.Rupenye-rupenye diorg kt Jepun ade jual acuan die,mcm klo korang nk buat bentuk Hello Kitty ade la acuan kepala hello kitty tuh diorg jual.Dan bermacam-macam lagi!!! (ini buat aku mahu terbang terus ke Jepun dan beli)

melampau pulak.

tapi klo buat gune tangan je xde acuan,korang rse jadi x?

asyik main game jew,makan jom

dan berlambak-lambak lagi bento kyaraben yg comel..

sungguh berlambak..aku search gmba-gmba bento kyaraben dan tekup muke kt bantal

sebab semue..mmg semue..”alaaaaaaa comelnyerrrrrr”

melampau tak klo aku amik culinary arts nye course untuk blaja bwt bento kyaraben nih?

hehee..ya aku rase itu agak melampau kerana yang ade ni pun masih tidak terhabes.

sekian.

p/s:sape-sape yg bwtkan bento kyaraben ni untuk aku,mmg la..

mmg ape ek?mmg..hiisshh~~waa sukenyerrr,sape-sape amik culinary arts bwt bento kyaraben,knal leh?>hee~

aku tidak mahu berhenti berbelogging

Hi.Helo.Salam sejahtera untuk sesiapa saja yg sdg membaca

Sudah berkurun-kurun lamerr gile,mmg melampau lame xde ape2 update post pun 😦

kenapa?

entah.

aku mcm sudah malas untuk mem-blog lagi.

Aku suke bercerita,menulis,memberitahu, etc etc..untuk sape2 yg suka membaca.

Betul.

sbb dgn cara ini,kite boleh bertukar-tukar pandangan hidup.

lagi ape ek?

hurm..ape2 yg patut la.

tapi..

aku rse skrg aku sudah mahu mem-blog lagi la..

so,aku ade jmpe something yg mcm BEST kt satu blog ini

check it out~!

The Moment you are in Tension

You will lose your Attention

Then you are in total Confusion

And you will feel Irritation

Then you will spoil personal Relation

Ultimately, you won’t get Co – Operation

Then you will turn things into Complication

Then your blood pressure may raise Caution

And you may have to take Medication

Instead, understand the Situation

And try to think about the Solution

Many problems will be solved by Discussion

This will work out better in your Profession

Don’t think it’s my free Suggestion

It’s only for your Prevention

If you understand my Intention

You will never come again to Tension

 

sesuai sgguh dgn kehidupan aku yg tgh exam week nie..

dan aku yg bajet dh habes bce semue nie dok berinternet blogging lak

slumber betul.

sbenarnye aku slalu tertido bile stdy.

xtahu knape.aku akan tertido dgn secara xrela dan terpakse.

xboleh cntrol.

pasti tertido.

aku benci bile jadi mcm nie

tp aku redha je,dh Tuhan nk kasi aku tido..msti Dia tahu mnde yg aku suppose bce mse aku tertido tuh,bukan soalan aku untuk exam kan?

aku harap aku dpt buat yg terbaik dan aku akan cube sedaya upaya dgn habit tido aku ni.

hanya Dia yg maha mengetahui…

ade korang kesah?

pernah ke tidak?

korang kenal, habit n personality of tht person cmne,

suddenly,

die buat somethin’ yg korang tau die mmg xkan bwt.

korang tertanye-tanye,apsal ek?

and esok  nyer..

die termati.

then,brulah korang realized kenape…